Πήλιο: 1+1 value for money παραδοσιακοί ξενώνες 4 αστέρων με βαθμολογία πάνω από 9 – Από τον Τάσο Δούση

Πήλιο: 1+1 value for money παραδοσιακοί ξενώνες 4 αστέρων με βαθμολογία πάνω από 9 – Από τον Τάσο Δούση

Traditional Mansion Evilion, υποδοχή

Κάναμε ένα ταξίδι στο όμορφο Πήλιο και ανακαλύψαμε 2 υπέροχους πέτρινους παραδοσιακούς ξενώνες σε 2 πανέμορφα ορεινά χωριά του, τη Μακρινίτσα και τη Βυζίτσα που ο καθένας ξεχωρίζει για τους δικούς του λόγους αλλά και οι 2 είναι 4 αστέρων ενώ έχουν και βαθμολογία στην booking πάνω από 9!

Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, που θα κάνετε μια εκδρομή μέχρι το Πήλιο έχουμε έτοιμες κάποιες επιλογές για να πάρετε ιδέες!

Μακρινίτσα: Βρήκαμε έναν παραδοσιακό ξενώνα τεσσάρων αστέρων με άριστη βαθμολογία αλλά και value for money

Αυτή τη φορά φτάνουμε μέχρι την όμορφη Μακρινίτσα και ανακαλύπτουμε ένα υπέροχο πέτρινο ξενώνα για ξέγνοιαστη διαμονή!

Ακόμα μια υπέροχη ιδέα για ...Το απόλυτο city break: Ταξίδι σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά στο Ζαγόρι!

Λίγα λόγια για το χωριό

Όταν την επισκέφτηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1934 μαγεμένος με τη θέα προς την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο την ονόμασε «μπαλκόνι του Πηλίου». Και όχι άδικα.

Η Μακρινίτσα, αυτό το κουκλιστικο χωριό του Πηλίου, βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο από 300 μ. μέχρι 850 μ. και χτίσθηκε το 1204, όπως ενημερώνει τους επισκέπτες της μία πινακίδα λίγο πριν την κεντρική πλατεία.

Στα λιθόστρωτα σοκάκια της Μακρινίτσας

Ο ξενώνας

Traditional Mansion Evilion

Αυτό το πετρόκτιστο 4 αστέρων ξενοδοχείο έχει βαθμολογία στη booking 9,1 και άριστα σχόλια στους επισκέπτες του. Απέχει 40μ. από το κέντρο της Μακρινίτσας. Προσφέρει θέα στο χωριό, στο Βόλο και στον Παγασητικό Κόλπο. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Τα δωμάτια του Archontiko Evilion διαθέτουν σκαλιστές ξύλινες οροφές, χειροποίητα ξύλινα παράθυρα, δορυφορική τηλεόραση και επιφάνεια εργασίας. Τα μπάνια περιλαμβάνουν προϊόντα περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών. Ορισμένα δωμάτια έχουν τζάκι και μπαλκόνι.

Δείτε επίσης  Αστυπάλαια: Η εντυπωσιακή παραλία Χρυσή Άμμος εκμισθώθηκε για να φτιαχτεί beach bar – Οργή από τους κατοίκους
Traditional Mansion Evilion
Traditional Mansion Evilion

Καθημερινά σερβίρεται πρωινό με παραδοσιακά σπιτικά προϊόντα, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε δίπλα στο τζάκι στην κοινόχρηστη τραπεζαρία. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει μπαρ.

Το Archontiko Evilion λειτουργεί όλο το χρόνο και βρίσκεται κοντά στις παραλίες του Πηλίου και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες. Το κέντρο του Βόλου είναι 14χλμ. μακριά. Σε κοντινή απόσταση παρέχεται δωρεάν δημόσιος χώρος στάθμευσης.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,4 για ταξίδι δύο ατόμων.

Σε σχέση με την τιμή εμείς κάναμε μια αναζήτηση μέσω booking για διαμονή στις αρχές του Δεκέμβρη και βρήκαμε Deluxe Δίκλινο Δωμάτιο με θέα στη Θάλασσα και πρωινό στα €76.

Traditional Mansion Evilion
Traditional Mansion Evilion , δωμάτιο

Βυζίτσα: Ένας ακόμα value for money παραδοσιακός ξενώνας τεσσάρων αστέρων με άριστη βαθμολογία

Δεν είναι τυχαίο ότι η Βυζίτσα αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Το χωριό της Μαγνησίας είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους ελληνικούς παραδοσιακούς οικισμούς, γεμάτη με όμορφους πύργους (του Κόντου, του Γερουλάνου, του Βέργου, του Καραγιαννόπουλου και άλλων). 

Τα περισσότερα αρχοντικά είναι χτισμένα με ντόπια πέτρα και πλάκες. Ορατές είναι η λιθοδομή και οι ξυλοδεσιές. Διαθέτουν αυλές και μικρότερα παράσπιτα όπως φούρνο, σπίτι για τον επιστάτη και στάβλο. Τα κτίρια έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους και σπάνια δημιουργούν συγκροτήματα. Τα αρχοντικά της Βυζίτσας είναι συνήθως τριώροφα με τετράγωνη κάτοψη. Οι στέγες αποτελούνται από ξύλινα δοκάρια και η τελική τους στρώση αποτελείται από ντόπιες σχιστόπλακες.

Βυζίτσα, η αρχιτεκτονική των σπιτιών στο χωριό

Ο ξενώνας

Santikos Mansion

Αυτό το πετρόκτιστο 4 αστέρων ξενοδοχείο έχει βαθμολογία στη booking 9,1 και άριστα σχόλια στους επισκέπτες του. Το Santikos είναι ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα που προσφέρει σύγχρονες ανέσεις σε κλασικό αριστοκρατικό περιβάλλον. Έχει πανοραμική θέα στη Μεσόγειο και τη γραφική πόλη Βυζίτσα.

Δείτε επίσης  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία
Mansion Santikos

Όλα τα δωμάτια του αρχοντικού διαθέτουν μοναδική διακόσμηση, συνδυάζοντας την εξαιρετική πολυτέλεια με το παραδοσιακό ντεκόρ. Σε όλα παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ευρωπαϊκό πρωινό. Αργότερα, μπορείτε να γευματίσετε στην υπαίθρια βεράντα, με θέα στις βουνοκορφές, τη θάλασσα και τους χαρακτηριστικούς ελληνικούς ελαιώνες. Το Santikos προσφέρει επίσης χαλαρωτικό υπαίθριο υδρομασάζ.

Το Santikos Mansion απέχει 2χλμ. από το Λαογραφικό Μουσείο των Μηλιών και 2χλμ. από τη θάλασσα.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,8 για ταξίδι δύο ατόμων.

Σε σχέση με την τιμή εμείς κάναμε μια αναζήτηση μέσω booking για διαμονή στις αρχές του Δεκέμβρη και βρήκαμε Standard Δίκλινο Δωμάτιο με πρωινό στα €75.

Mansion Santikos
Mansion Santikos

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

– Advertisement –

Πηγή