Φθινοπωρινή απόδραση στο στολίδι της Ηπείρου, στο όμορφο Μέτσοβο!

Φθινοπωρινή απόδραση στο στολίδι της Ηπείρου, στο όμορφο Μέτσοβο!

metsovo

Το Μέτσοβο είναι προορισμός που όλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να επισκεφτούν! Παράδοση, φύση, βουνό, υψόμετρο, φυσική ομορφιά, σπάνια χλωρίδα και πανίδα…

Το Μέτσοβο σας εγγυάται όλα αυτά κι ακόμη παραπάνω, αρκεί να πακετάρετε τη βαλίτσα σας και να κατευθυνθείτε περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στο Νομό Ιωαννίνων, στον ορεινό αυτό προορισμό που μετρά πάνω από 3 χιλιάδες κατοίκους και υψόμετρο 1.160 μέτρα στις πλαγιές της Πίνδου, πράγμα που σημαίνει ότι η βαλίτσα σας, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει ελαφριά ρούχα.

Μέτσοβο

Από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό, το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου, παρ’ όλο που πολλοί το κατατάσσουν μόνο στους χειμερινούς προορισμούς. Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι… ενδυματολογικές επιλογές κάποιων μεγαλύτερων κατοίκων του, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη διάλεκτο.

Εξίσου ενδιαφέροντα με τις φυσικές ομορφιές είναι και τα πολιτιστικά αξιοθέατα που αν έχετε τον χρόνο μπορείτε να επισκεφτείτε αλλά και το θρησκευτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο προορισμός.

Μέτσοβο

Περνώντας στο… ψητό, το Μέτσοβο διαθέτει πλήθος γεύσεων που μπορείτε να δοκιμάσετε, με πρώτα και καλύτερα τα δύο τοπικά τυριά μετσοβόνε και μετσοβέλα. Ο τόπος παράγει επίσης γιαούρτι, βούτυρο, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα, ενώ φημίζεται και για την παραγωγή κρασιού. Tip. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά όπως αρνί με κουνουπίδι, λουκάνικο Μετσόβου, γίδα βραστή, κοντοσούβλι και πίτες! Πολλές πίτες!

Δείτε επίσης  H Emirates βραβεύτηκε ως «Αεροπορική Εταιρεία Παγκόσμιας Κλάσης»

Στο πλαίσιο της… γευστικής σας επιμόρφωσης προσθέστε και μια επίσκεψη στο Πρότυπο Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα-Αβέρωφ, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε εκλεκτά προϊόντα, όπως και στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ με τα δρύινα βαρέλια και τους χώρους παλαίωσης των κρασιών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

– Advertisement –

Πηγή