Ισπανία: Εμβολιαστικό κέντρο ειδικά για τους τουρίστες στο θέρετρο Μπενιδόρμ

Ισπανία: Εμβολιαστικό κέντρο ειδικά για τους τουρίστες στο θέρετρο Μπενιδόρμ

Benidorm

Το ισπανικό παραθαλάσσιο θέρετρο Μπενιδόρμ, διάσημο για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή του και ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς επισκέπτες, άνοιξε ένα εμβολιαστικό κέντρο Covid-19 ειδικά για τους τουρίστες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται μαζί με τις αφίξεις.

Έξω από την κλινική, που βρίσκεται κοντά στη συνοικία με τα ξενοδοχεία, οι τουρίστες σχημάτιζαν ουρές αυτήν την εβδομάδα και επιπλέον σημεία εμβολιασμών θα εγκατασταθούν σε περιοχές, όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη.

«Νομίζω ότι αυτό στέλνει ένα μήνυμα ασφάλειας», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Δήμαρχος του Μπενιδόρμ, Αντόνιο Πέρεθ. «Πρόκειται για μια δημόσια υπηρεσία που θέλουμε να επεκτείνουμε στους τουρίστες μας», συμπλήρωσε.

Η Ισπανία αξιώνει από όλους τους επισκέπτες της που εισέρχονται στη χώρα να επιδεικνύουν είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε ένα αρνητικό PCR τεστ. Τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν απαιτούν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τα κρούσματα Covid-19 του Μπενιδόρμ είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο, με 249 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών, σε σύγκριση με 96 σε εθνικό επίπεδο ή 101 για την περιφέρεια της Βαλένθιας στην οποία εντάσσεται το Μπενιδόρμ.

Η Ρόζα Λουίς, επικεφαλής της υγειονομικής περιφέρειας που περιλαμβάνει το Μπενιδόρμ, είπε πως η επιστροφή των τουριστών έπαιξε ρόλο σε αυτό.

«Δεν διαθέτουμε ακριβή στοιχεία σχετικά με την αύξηση των μολύνσεων στο Μπενιδόρμ, όμως παρατηρήσαμε πως μόλις επέστρεψαν οι τουρίστες, τα κρούσματα αυξήθηκαν επίσης, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», επισήμανε.

Δείτε επίσης  Έκανε 45λεπτο meeting με το αφεντικό της στο Zoom όταν συνειδητοποίησε ότι στο φόντο είχε ένα λιπαντικό

Από την πλευρά του, ο Τόνι Μαγιόρ, επικεφαλής της ένωσης ξενοδοχείων HOSBEC της Βαλένθιας, λέει πως αν και οι περισσότεροι επισκέπτες στα ξενοδοχεία είναι εμβολιασμένοι, ορισμένοι επιδεικνύουν χαλαρότητα στη χρήση της μάσκας.

«Πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς στους Βρετανούς να φορούν τις μάσκες τους», είπε στο Reuters. «Ορισμένοι μπερδεύονται, διότι στη Βρετανία δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα».

Πηγή