Πιλότοι και πλήρωμα της British Airways σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ – Τι συνέβη

Πιλότοι και πλήρωμα της British Airways σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ – Τι συνέβη

british airways πτήσεις για τον αύγουστο

Σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται ομάδα πιλότων και μελών του πληρώματος θαλάμου επιβατών της British Airways  από το Σάββατο 20/11, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό!

Το Χονγκ Κονγκ έχει μερικούς από τους πιο σκληρούς κανόνες καραντίνας στον κόσμο, οποιοσδήποτε προσδιορίζεται ως στενή επαφή με γνωστό κρούσμα COVID-19 θα μπορούσε να καταλήξει στη διαβόητη κρατική εγκατάσταση καραντίνας Penny’s Bay.

Κανονικά, το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών καλείται να παραμείνει σε περιορισμό μέσα στα δωμάτια του ξενοδοχείου του πριν επιστρέψει στο σπίτι. Αρκετοί μάρτυρες και μέλη του πληρώματος που έμειναν στον καταυλισμό λένε ότι έμειναν σε ένα άβολο κρεβάτι, με τρία γεύματα την ημέρα και χωρίς λειτουργικό WiFi.

Ιστορίες σχετικά με κρατούμενα πληρώματα πολλών άλλων αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομάδες εθελοντών και συναδέλφων συγκεντρώθηκαν για να παρέχουν μια καθημερινή υπηρεσία για να προσφέρουν στα μέλη του πληρώματος φαγητό, είδη άνεσης και υποστήριξη.

Εν τω μεταξύ, η British Airways συνεργάζεται με βρετανούς διπλωμάτες που σταθμεύουν στην κινεζική επικράτεια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους και να τους επαναπατρίσει πίσω στη Βρετανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάμψη αξιωματούχων του Χονγκ Κονγκ.

British Airways αεροπλανο

British Airways: Προχωράει στην ίδρυση θυγατρικής low cost εταιρείας

Η British Airways σημειώνει πρόοδο στο σχέδιό της να λανσάρει μια νέα εταιρεία χαμηλού κόστους μικρών αποστάσεων, όπως οι μεγάλοι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της, η Air France-KLM με την Transavia και η Lufthansa με τη Eurowings.

Μετά από προηγούμενη συμφωνία με τους πιλότους, η British Airways έχει συνάψει μια νέα συμφωνία σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας με τα συνδικάτα προσωπικού καμπίνας.

Δείτε επίσης  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

Εάν παρόμοιες διαπραγματεύσεις με το προσωπικό εδάφους επιτύχουν σύντομα, η νέα εταιρεία « θα αρχίσει να πετάει από το Gatwick τον Μάρτιο του 2022 », δήλωσε ο Luis Gallego, Διευθύνων Σύμβουλος του μητρικού ομίλου IAG σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Αυτός ο νέος αερομεταφορέας θα εκτελεί πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς κυρίως αναψυχής με την επωνυμία British Airways. Θα έχει έδρα στο Gatwick, ενώ η μητρική της εταιρεία British Airways πρόσφατα μετέφερε όλες τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο στο Χίθροου.

Η επιχειρησιακή δομή της νέας αεροπορικής εταιρείας παρουσιάζεται ως χαμηλού κόστους, αλλά η ποικιλία των προσφερόμενων υπηρεσιών θα πρέπει να την φέρει πιο κοντά στα πρότυπα ενός παραδοσιακού αερομεταφορέα. Η νέα εταιρεία θα μπορούσε αρχικά να λειτουργήσει έως και 17 αεροσκάφη.

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή