Χρούσος σε ΣΚΑΪ: Να εμβολιαστούν τα παιδιά -Το επικίνδυνο σύνδρομο, αν νοσήσουν με covid

Χρούσος σε ΣΚΑΪ: Να εμβολιαστούν τα παιδιά -Το επικίνδυνο σύνδρομο, αν νοσήσουν με covid

embolio

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, που ξεκινάει από τις 15 Δεκεμβρίου, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού Γιώργος Χρούσος.

Ο καθηγητής τόνισε ότι όλα τα παιδιά και κυρίως ηλικίας 5-11 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς πέρα από το να νοσήσουν κινδυνεύουν να εμφανίσουν και το σύνδρομο MIS-C.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα επικίνδυνο σύνδρομο (Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο, έχει κλινικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν και με τη νόσο Kawasaki και το Σύνδρομο Τοξικού Shock), που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και πιάνει τα αγγεία, ακόμα και αυτά της καρδιάς. Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται περισσότερο σε παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Χρούσος είπε ότι στα παιδιά χορηγείται το 1/3 της δόσης από αυτό που λαμβάνει ο ενήλικας και είναι αβλαβή.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα παιδιά αντιδρούν πολύ καλύτερα στο εμβόλιο, κάνουν πολλά αντισώματα που διαρκούν περισσότερο και μπορεί να μη χρειαστεί δεύτερη δόση.

Επεσήμανε, επίσης, ότι τα mRNA είναι πολύ καλύτερα από τα παλιά εμβόλια. Όπως εξήγησε, το mRNA «κάθεται» μέσα στον οργανισμό για 10 λεπτά μόνο. Μπαίνει στο κυτταρόπλασμα, παράγει την πρωτεΐνη για την καταπολέμηση του ιού και εξαφανίζεται. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Ιταλία – Κορονοϊός: Σε ισχύ από σήμερα το «lockdown των ανεμβολίαστων» – Πώς θα λειτουργεί το σούπερ πράσινο πάσο