Αυτοκίνητο: Τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο τον χειμώνα

Αυτοκίνητο: Τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο τον χειμώνα

alysides auto ape

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Β. Ελλάδα και η οδήγηση κάτω από αυτές τις συνθήκες αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση ακόμη και για έναν έμπειρο οδηγό. Η οδήγηση στο χιόνι χρειάζεται προσοχή, ενώ η ομίχλη εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την ορατότητα.

Τί πρέπει να έχουμε μαζί μας στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις; Ο πάγος πάνω στο παρμπρίζ, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, δημιουργεί πρόβλημα στην ορατότητα. Είναι σημαντικό ο οδηγός πριν μπει στο αυτοκίνητό του να καθαρίσει με μια ξύστρα τον πάγο. Όλα τα παράθυρα, τα φώτα και οι πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να είναι καθαρά από το χιόνι, ενώ σε καλή κατάσταση πρέπει να είναι και οι υαλοκαθαριστήρες.

Καθώς η ημέρα είναι μικρή και νυχτώνει γρήγορα, θα πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο φακός και να μην βασίζεται ο οδηγός στον φακό του κινητού. Σε περίπτωση βλάβης, αυτός θα βοηθήσει στην επισήμανση της θέσης του αυτοκινήτου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν χιονολάστιχα, θα πρέπει να υπάρχουν στο αυτοκίνητο χιονοκουβέρτες ή αλυσίδες, που όμως θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ο οδηγός να τις περνάει στα ελαστικά. Να επισημάνουμε ότι ανάλογα με τη διάσταση του ελαστικού υπάρχει και διαφορετικό μέγεθος αλυσίδας ή χιονοκουβέρτας.

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο. Είναι ζωτικής σημασίας εάν βρεθεί ο οδηγός εμπλεκόμενος σε κάποια σύγκρουση να αντιμετωπίσει τα λιγότερο σοβαρά τραύματα.

Το ανταναλακτιστικό γιλέκο είναι απαραίτητο, όπως και ένα τρίγωνο ασφαλείας, διασφαλίζοντας την ορατότητα του αυτοκινήτου και επισημαίνοντας τη θέση του. Είναι επίσης συνετό να υπάρχει στο αυτοκίνητο πυροσβεστήρας και σφυρί παραθύρου, που θα βοηθήσει σε έναν επικείμενο απεγκλωβισμό.

Δείτε επίσης  Το Σαλόνι του Παρισιού επιστρέφει με νέες αποκαλύψεις αυτοκινήτων και τεχνολογιών

Εάν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί θα πρέπει να έχετε φορτισμένο το κινητό σας ώστε να ζητήσετε βοήθεια. Οι πιο κρύοι μήνες είναι πιθανό να επιβαρύνουν επιπλέον την μπαταρία του αυτοκινήτου. Η καλή κατάσταση και ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα καλώδια φόρτισης θα βοηθήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να δοθεί βοήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από άλλο αυτοκίνητο.

Ένα ζευγάρι μπότες που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις χιονιού θα βοηθούσαν ιδιαίτερα, κυρίως αν αναγκαστεί ο οδηγός να κάνει κάποια απόσταση από το σημείο του αυτοκινήτου.

Τέλος, τα κατάλληλα χειμωνιάτικα ρούχα θα βοηθήσουν τον οδηγό και τους επιβάτες να παραμείνουν ζεστοί σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, ενώ η ύπαρξη αρκετού καυσίμου θα δώσει λύση στη θέρμανση κατά τον εγκλωβισμό.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή