Κορονοϊός – Apple: Αναβάλλονται επ’ αόριστον τα σχέδια για επιστροφή προσωπικού στα γραφεία

Κορονοϊός – Apple: Αναβάλλονται επ’ αόριστον τα σχέδια για επιστροφή προσωπικού στα γραφεία

apple

Στην επ’ αόριστον αναβολή των σχεδίων για επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρείας προχωρά η Apple Inc, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών καταστημάτων της στις ΗΠΑ και στον Καναδά, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από κορονοϊό, αλλά και έκθεση στις μολύνσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού της.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια της Apple, η επιστροφή των υπαλλήλων της στα γραφεία τους είχε οριστεί για την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg που επικαλέστηκε ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα που έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Τιμ Κουκ. Η Apple διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών εμπορικών καταστημάτων της στο Μαϊάμι, στην Ανάπολη και στην Οτάβα, μετά την αύξηση στις μολύνσεις από την COVID-19, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη (15/12), η εταιρία.

Η προειδοποίηση της Google προς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της

Τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται σε περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση του Καναδά να παρακαλεί θερμά τους πολίτες της να μην εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι όλοι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματά της στις ΗΠΑ θα είναι απαραίτητο να φορούν μάσκες.

Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία σε αρκετές μεγάλες εταιρίες σχετικά με την ενίσχυση του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων πρόληψης στα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν. Η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν χρήματα και είναι ενδεχόμενο να απολυθούν, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες εμβολιασμού της εταιρίας, σύμφωνα με μία σχετική αναφορά. Η JP Morgan Chase & Co ζήτησε από το προσωπικό της που δεν έχει εμβολιαστεί στο Μανχάταν, να εργάζεται από το σπίτι.

Δείτε επίσης  Νέα «τρικυμία» για τον Μπόρις Τζόνσον: Βουλευτής των Τόρις προσχώρησε στο Εργατικό Κόμμα

Όλοι οι εργαζόμενοι στα τρία καταστήματα θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας των τριών καταστημάτων, σύμφωνα με την Apple.

Στη διάρκεια της πανδημίας, η Apple έχει διακόψει τη λειτουργία μερικών καταστημάτων της για μικρά χρονικά διαστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχουν εφαρμοστεί και αρθεί λοκντάουν που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Πηγή