10 πόλεις του κόσμου που είναι χιονισμένες σχεδόν όλο τον χρόνο!

10 πόλεις του κόσμου που είναι χιονισμένες σχεδόν όλο τον χρόνο!

Sapporo Japan

Στην Αθήνα αν χιονίσει μια μέρα το πιθανότερο είναι να μείνουν κλειστά τα σχολεία και να βγούμε έξω να βγάλουμε φωτογραφίες για το Intagram… Τι γίνεται όμως με τις 10 πόλεις του κόσμου που είναι χιονισμένες σχεδόν όλο τον χρόνο; Το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι… πάρα πολύ!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε έναν τόπο συνδέονται συνήθως με έντονες χιονοπτώσεις που μπορεί να δημιουργούν όμορφες εικόνες αλλά προκαλούν και πάρα πολύ κρύο. Το χιόνι αρέσει στους περισσότερους, καθώς το βλέπουν από τη διασκεδαστική του πλευρά και όχι από τη δύσκολη καθημερινότητα που δημιουργεί και το πολύ κρύο που επικρατεί.

Επειδή, όμως, οι χιονισμένες πόλεις έχουν άλλη ομορφιά και χάρη, με υπέροχα χιονισμένα τοπία, δείτε στη συνέχεια τις 10 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο, εκεί που το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι διαρκές σχεδόν και μάλιστα σε μεγάλη… ποσότητα!

Οι πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο

Akita, Tōhoku, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως η Akita στην ιαπωνία

Ανατολικά της Θάλασσας της Ιαπωνίας, στην περιφέρεια Akita, η ομώνυμη πόλη φιλοξενεί περισσότερους από 320 χιλιάδες κατοίκους και μαζί με αυτούς και περίπου 2,7 μέτρα χιόνι σε όλη την περιοχή κάθε χρόνο. Οι βαριές χιονοπτώσεις ξεκινούν από Δεκέμβριο έως Μάρτιο.

Τα ιστορικά χωριά των περιοχών Σιρακάουα-Γκο και Γκοκαγιάμα στην Ιαπωνία

Κεμπέκ, Καναδάς

Χιονισμένο κεμπέκ στον Καναδά

Με μέση ετήσια χιονόπτωση που φτάνει τα 3,14 μέτρα, το Κεμπέκ είναι απόλυτα παγωμένο! Το χιόνι εδώ πέφτει αδιάκοπα για 107 μέρες το χρόνο.

Toyama, Hokuriku, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο toyama Ιαπωνία

Βρίσκεται στο κεντρικό Honshu, το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Toyama, όπου κατοικούν 417 χιλιάδες άνθρωποι. Η πόλη Toyama σκεπάζεται από 3,6 μέτρα χιόνι κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται και τη Tateyama Kurobe Alpine Route, η διάσημη ορεινή διαδρομή που σημειώνει διαφορά υψομέτρου που φτάνει τα 1.975 μέτρα.

Δείτε επίσης  10 ελληνικά πασχαλινά έθιμα που η ιστορία τους χάνεται στους αιώνες…

Sapporo, Hokkaido, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο ανάμεσά τους το Sapporo στην ιαπωνία

Ως η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, στο βορειότερο ιαπωνικό νησί Hokkaido, το Sapporo φιλοξενεί περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ είναι διάσημο για το φεστιβάλ χιονιού Sapporo Snow Festival. Το χιόνι φτάνει εδώ τα 4,8 μέτρα. 

Απίστευτο! Άνθρωποι στην Ιαπωνία ζούνε πάνω σε ηφαίστειο! (video)

Aomori, Tōhoku, Ιαπωνία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως το Aomori στην Ιαπωνία

Στη βορειοανατολική περιοχή του Honshu, στην επαρχία Aomori η ομώνυμη πόλη κατοικείται από 299 χιλιάδες πολίτες και παρουσιάζει την πιο έντονη χιονόπτωση του κόσμου. Το χιόνι φτάνει τα 7,9 μέτρα, ενώ γενικά η Ιαπωνία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, των υψηλών υψομέτρων, της εγγύτητάς της στον κρύο αέρα από τη βορειοανατολική Ασία κ.ο.κ. αποτελεί το μέρος με το περισσότερο χιόνι στον κόσμο.

Ελσίνκι, Φινλανδία

Χιονισμένες πόλεις στον κόσμο όπως το πανέμορφο Ελσίνκι

Παγωμένο αλλά και πανέμορφο, το Ελσίνκι, εδώ χιονίζει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και η θερμοκρασία φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου.

San Carlos de Bariloche, Αργεντινή

το Bariloche στην Αργεντινή είναι από τις πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο

Χιονίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Καταρράκτες Ιγκουασού στην Αργεντινή…Το υδάτινο μεγαλείο! (photo & video)

Ντένβερ, Κολοράντο

Το Ντένβερ μέσα στα χιόνια

Βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς Rocky και όταν χιονίζει… χιονίζει για τα καλά και μάλιστα σε θερμοκρασίες -25 βαθμούς Κελσίου.

Valdez, Αλάσκα

Σπίτια καλυμμένα με χιόνι στο Valdez στην Αλάσκα

Χιονίζει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και τα πάντα γίνονται ολόλευκα. Οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν το χειμώνα πάνω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Ανακαλύψτε την Αλάσκα: Την πιο παγωμένη πλευρά των ΗΠΑ!

Σαν Μονί, Γαλλία

Το χιονισμένο Chamonix στη Γαλλία

Δημοφιλές θέρετρο της Γαλλίας για τους απανταχού λάτρεις του σκι, το βουνό του Mont Blanc που δεσπόζει πάνω από την πόλη υπόσχεται υψηλή χιονόπτωση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Εδώ θα βρείτε και το μοναδικό εστιατόριο Le Panoramique, που αποτελεί μια βεράντα “στην άκρη του κόσμου”!

Δείτε επίσης  Κύπρος: 32χρονος ομολόγησε τη δολοφονία των δύο Ρωσίδων που είχαν εξαφανιστεί

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή