Ο άγνωστος οικισμός της Ευρυτανίας μέσα στα έλατα με τα πολλά αρχοντικά

Ο άγνωστος οικισμός της Ευρυτανίας μέσα στα έλατα με τα πολλά αρχοντικά

Παλαιό Μικρό Χωριό

Είναι ένας μικρός και άγνωστος οικισμός στους περισσότερους, δίπλα στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας, που ωστόσο ξεχωρίζει για το μοναδικό του φυσικό κάλλος αλλά και για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας και ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά του τόπου… Είναι το Παλαιό Μικρό Χωριό.

Μην το μπερδέψετε με το Μικρό Χωριό. Βρίσκεται κοντά και είναι πνιγμένο στα έλατα, ενώ διακρίνεται για τα πολλά αρχοντικά σπίτια που θα δείτα μέσα στα σοκάκια του!

Ο άγνωστος οικισμός της Ευρυτανίας μέσα στα έλατα με τα πολλά αρχοντικά

Αλπικό τοπίο και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Ο νομός Ευρυτανίας διακρίνεται για τα υπέροχα χωριά του, γραφικά και παραδοσιακά, αλλά και για τα μοναδικά ελατοδάση που χαρίζουν στην ευρύτερη περιοχή μια μοναδική εικόνα. Πέρα από τα διάσημα χωριά του τόπου υπάρχει ένας μικρός οικισμός που φωλιάζει μέσα στο δάσος, σε ένα μοναδικό αλπικό σκηνικό.

Το Παλιό Μικρό Χωριό μην το μπερδέψετε με το διπλανό του Μικρό Χωριό (μόλις 2 χιλιόμετρα απόσταση), αφού αποτελεί από μόνο του ένα μικρό ευρυτανικό “διαμάντι”! Χτισμένο περίπου στα 1.000 μέτρα ατενίζει τα υπέροχα δάση με έλατα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα μοναδικό τοπίο.

Παλαιό Μικρό Χωριό, Ευρυτανία

Ευκαιρία να γνωρίσετε και την Καστανιά, ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας

Βασικό χαρακτηριστικό του χωριού, πέρα από το φυσικό κάλλος, είναι τα πολλά πέτρινα αρχοντικά που θα συναντήσει εδώ κάποιος, αποτυπώνοντας όλα την αίγλη του παρελθόντος. Κι ανα αναρωτηθείτε πώς σε ένα τόσο μικρό χωριουδάκι υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα σπίτια, η απάντηση δίνεται μέσα από την ιστορία του τόπου.

Παλαιό Μικρό Χωριό, Ευρυτανία

Οι κάτοικοι του χωριού ξενιτεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάτηστηκαν σκληρά και δημιούργησαν περιουσίες. Στη συνέχεια επέστρεψαν στον τόσπο τους και φρόντισαν να κατασκευάσουν όμορφα αρχοντικά, που κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις.

Δείτε επίσης  Το ελληνικό βουνό που είναι χιονισμένο ακόμα και το καλοκαίρι – Απόκοσμο τοπίο στα 2.453 μέτρα
Παλαιό Μικρό Χωριό, Ευρυτανία

Περιποιημένα κτήρια με όμορφες αυλές και γραφικά πέτρινα σοκάκια υποδέχονται τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέροντας ένα μοναδικό αλπικό σκηνικό αλλά και τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες στη φύση. 

Παλαιό Μικρό Χωριό, Ευρυτανία

Δείτε το υπέροχο βίντεο-περιήγηση στο χωριό.

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή