Spiegel: Έλληνες, Βούλγαροι πολιορκούν τα μαγαζιά στην Τουρκία, οι Τούρκοι στην oυρά για ψωμί

Spiegel: Έλληνες, Βούλγαροι πολιορκούν τα μαγαζιά στην Τουρκία, οι Τούρκοι στην oυρά για ψωμί

«Βούλγαροι και Έλληνες χρησιμοποιούν την Τουρκία ως παράδεισο ευκαιριών για ψώνια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Spiegel, το οποίο παρατηρεί πως «παρά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, η τουρκική λίρα έχει μόνο ελαφρώς σταθεροποιηθεί. Άνθρωποι από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα περνούν τα σύνορα για να ψωνίσουν φθηνά στη γειτονική χώρα».

Το δημοσίευμα γράφει: «Ο Μπουλέντ Ρεϊσόγλου, πρόεδρος του συνεταιρισμού Ulus bazaar στην Αδριανούπολη, δήλωσε ότι ο αριθμός των αλλοδαπών έχει τετραπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Τα πάρκινγκ είναι γεμάτα βουλγαρικά αυτοκίνητα. Είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς πινακίδες από την Αδριανούπολη ή την Κωνσταντινούπολη, είπε. ‘Αγοράζουν σαν τρελοί χωρίς να ξέρουν τι αγοράζουν’, δήλωσε, περιγράφοντας την κατάσταση… Και άνθρωποι από τη γειτονική Ελλάδα ανταλλάσσουν ευρώ με λίρες».

«Μια πελάτισσα μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως ήταν χαρούμενη που μπόρεσε να αγοράσει δώρα για την οικογένειά της και τον εαυτό της. Ενώ Βούλγαροι και Έλληνες πελάτες πολιορκούν τα καταστήματα στην Αδριανούπολη, οι άνθρωποι στην Τουρκία καταλαβαίνουν με πόνο την πτώση της αγοραστικής τους δύναμης. Μερικές φορές περιμένουν μέσα στο κρύο σε μεγάλες ουρές για ψωμί».

hit

Πηγή: DW – Δήμητρα Κυρανούδη

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Moody’s: Πόσο απειλείται η Ελλάδα από μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία