Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη showbiz το 2021: Φιλαράκια, Squid Game, Άλεκ Μπάλντουιν και η βόμβα από Μέγκαν και Χάρι

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη showbiz το 2021: Φιλαράκια, Squid Game, Άλεκ Μπάλντουιν και η βόμβα από Μέγκαν και Χάρι

Δεν ήταν λίγα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη show business τη χρονιά που φεύγει. Το 2021 παρακολουθήσαμε δακρύβρεχτες επανενώσεις στην τηλεοπτική οθόνη, βραβεία, δυστυχήματα, άνοιγμα αιθουσών με μέτρα λόγω κορονοϊού.

Ακολουθούν οι πιο σημαντικές από τις καλλιτεχνικές ειδήσεις που κυριάρχησαν το 2021, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

AP21271701918014

Τα κινηματογραφικά στούντιο άλλαζαν το πρόγραμμά τους και σε κάποιες περιπτώσεις οι ταινίες κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στις πλατφόρμες.

  • Το Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη και το Γουέστ Εντ στο Λονδίνο άνοιξαν εκ νέου, αλλά με μέτρα ασφαλείας κατά της covid. Επίσης επέστρεψε η ζωντανή μουσική.

  • Σε μια ιστορική απόφαση προέβη το NBC που ανακοίνωσε ότι δεν θα προβάλει την τελετή των Χρυσών Σφαιρών το 2022 λόγω των κατηγοριών που δέχτηκε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χολιγουντ, η περιβόητη HFPA, για ρατσισμό και σεξιστικές διακρίσεις. Η Ένωση ωστόσο ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε σαρωτικές αλλαγές και ότι η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.
  • Ο βρετανός πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, που ζουν πλέον στην Καλιφόρνια, προκάλεσαν σάλο όταν, σε μια συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ η Μέγκαν κατηγόρησε την βρετανική βασιλική οικογένεια ότι είχε εκφράσει ανησυχία για το πόσο σκούρο πιθανόν να ήταν το δέρμα του πρώτου παιδιού του ζεύγους. Η Μέγκαν εξομολογήθηκε ότι η πίεση που ένιωσε ως νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας την οδήγησε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

  • Η τραγουδίστρια της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς ανέκτησε τον έλεγχο της περιουσίας της που υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια δολάρια και τελικά θα έχει την ελευθερία να πάρει τις δικές της ιατρικές και προσωπικές αποφάσεις για πρώτη φορά μετά 13 χρόνια. Το #FreeBritney έγινε επιτέλους πραγματικότητα για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς – με μια δικαστή στο Λος Άντζελες να τερματίζει τη νομική συμφωνία που ελέγχει τη ζωή της Αμερικανίδας ποπ σταρ από το 2008.
  • Η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε όταν ένα όπλο που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας Rust περιείχε μια πραγματική σφαίρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Την ταινία σκηνοθετούσε ο Τζόελ Σόουζα. Κατά τη διάρκεια μιας πρόβας, ο βοηθός σκηνοθέτη παρέδωσε στον ηθοποιό ένα όπλο γεμάτο με πραγματικές σφαίρες, χωρίς όμως ο Μπάλντουιν να γνωρίζει πως είχε αληθινές σφαίρες. Ο Άλεκ πυροβόλησε τραυματίζοντας την Χάτσινς θανάσιμα και στέλνοντας τον Σόουζα στο νοσοκομείο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δείτε επίσης  Θάνος Ασκητής: Μια φαντασίωση αλλιώς (cuckolding)
Το σκηνικό του δυστυχήματος στην ταινία του Άλεκ Μπάλντουιν, Rust
  • Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν στο φεστιβάλ Astroworld που διοργάνωσε ο ράπερ Τράβις Σκοτ, στο Χιούστον του Τέξας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον του ράπερ και των διοργανωτών.
  • Το καστ από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια» επανενώθηκε για ένα δακρύβεχτο ειδικό επεισόδιο και χάρισε στους εκατομμύρια φίλους του σε όλο τον πλανήτη λίγες ακόμα στιγμές γέλιου και συγκίνησης.

  • Ο κόσμος αποχαιρέτισε, μεταξύ άλλων, τον ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουότς, τους ηθοποιούς Κρίστοφερ Πλάμερ, Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Ολυμπία Δουκάκη, αλλά και τον τηλεοπτικό παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Λάρι Κινγκ, τον εκδότη του Hustler Λάρι Φλιντ, τους σχεδιαστές μόδας Αλμπέρ Ελμπάζ και Βίρτζιλ Άμπλοχ. Ο Φιλ Σπέκτορ, ο μουσικός παραγωγός που είχε καταδικαστεί για φόνο, πέθανε μέσα στη φυλακή.

Πηγή