Χρονιά ρεκόρ για την Bentley το 2022 – Πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της

bentley ap

Η γνωστή εταιρεία πούλησε περισσότερα από 15.000 οχήματα μέσα στο 2022

Η Bentley ανακοίνωσε συνολικές πωλήσεις 15.174 αυτοκινήτων για το 2022, που μεταφράζεται σε αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρεκόρ (14.659 μονάδες) του 2021. Παράλληλα είναι και η πρώτη φορά που η Bentley έφτασε σε πωλήσεις τα 15.000 αυτοκίνητα. Αυτό το σημαντικό επίτευγμα οφείλεται στην παρουσίαση νέων μοντέλων μαζί με την αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες εκδόσεις της Mulliner.

Η συνεχής ζήτηση για SUV εξασφάλισε ότι η Bentayga παρέμεινε το νούμερο ένα μοντέλο της Bentley. Αντιπροσωπεύει το 42% των συνολικών πωλήσεων και έχει καθιερωθεί πλέον ως το πιο επιτυχημένο πολυτελές SUV στον κόσμο. Επιπλέον, συνεχίστηκε η αυξημένη ζήτηση για τις Continental GT και GT Convertible, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των πωλήσεων της εταιρείας. Μάλιστα, η νέα σούπερ σπορ έκδοση υψηλών επιδόσεων GT Speed πέτυχε το υψηλό ποσοστό του 31% των πωλήσεων του μοντέλου.

Η Flying Spur, έφτασε το 28% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας, κυρίως λόγω της εισαγωγής της νέας υβριδικής έκδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο τρίτα όλων των Flying Spur που πωλούνται είναι υβριδικές, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.

Η Αμερική διατήρησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δείτε επίσης  «Ηλεκτρικό θεριό»: Η Mercedes-Benz EQE 53 AMG αποδίδει 687 ίππους!