10+1 λόγοι για να απιστήσεις

Εξωσυζυγικές σχέσεις


Αγαπητέ/ή φίλε/η που διαβάζεις αυτό το άρθρο. Δεν είμαι πολύ καλός στα ψέματα, οπότε θα ήθελα αρχικά να σου ζητήσω συγγνώμη για τον φουλ παραπλανητικό τίτλο. Στην συνέχεια του κειμένου, σου υπόσχομαι πως δεν θα εντοπίσεις καμία απολύτως αρίθμηση, ενώ παράλληλα δεν θα παραθέσω κανέναν απολύτως λόγο, που θα με έκαναν εμένα προσωπικά να προδώσω τη σχέση μου. Πρέπει όμως να παραδεχτείς, πως ο τίτλος είναι αρκετά πιασάρικος, έτσι; Εγώ πάντως, κάνω σχεδόν πάντα κλικ σε άρθρα με τέτοιους τίτλους, οπότε μάλλον πέτυχα τον σκοπό μου.Η απιστία σαν «ιδέα».
Απιστία. Ένα θέμα στο οποίο θα μπορούσε κανείς να αφιερώσει χρόνια συγγραφής και μελέτης. Όσα όμως και να διαβάσεις, ό,τι και να πεις, ξέρεις ποιός πραγματικά είναι ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να διαπράξει κάποιος το αδίκημα της μοιχείας; Όντας άνθρωπος κοινωνικός, με αρκετά μεγάλο κοινωνικό κύκλο και δουλειά που «απαιτεί» πολλές φορές να μαθαίνεις για τα κερατιάτικα (ουψ, συγγνώμη) του άλλου, νομίζω πως έχω καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα.

Ο λόγος για να απιστήσεις.
Πραγματικός λόγος για να απατήσεις τον έτερον ήμισυ της σχέσης – του δεσμού σου, ΔΕΝ υπάρχει. Πολλές φορές μπορεί κάποιος να αφήσει τα αυτιά του ανοιχτά και να ακούσει το γλυκό κάλεσμα των σειρήνων της ζωής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι σειρήνες. Είναι λοιπόν και στον άνθρωπο, το αν θα μπορούσε να απιστήσει ή όχι. Ένας άνθρωπος με ανασφάλειες, ίσως είναι λίγο πιο ευάλωτος, έχοντας κύριο σκοπό την επιβεβαίωση. Υπάρχουν πάλι οι λεγόμενοι κυνηγοί. Με το τουφέκι επ’ ώμου, γυρνοβολούν σε μπαρ και άλλα «επαγγελματικά meetings» και καραδοκούν για το επόμενο «θύμα» τους, ενώ οι ίδιοι έχουν σχέση ή είναι ακόμα και παντρεμένοι. Αυτούς ως κατηγορία, μπορούμε να τους αποκαλέσουμε και ηλίθιους, σας το επιτρέπω.

Ένας άνθρωπος που σε γενικά πλαίσια, είναι μονογαμικός, γιατί να απιστησει;
Αυτή ακριβώς, πρέπει να είναι η απορία του «άλλου μισού» της σχέσης. Του/της τα παρέχεις όλα; Είναι καλυμμένος/η στο 100%;

«Τι στο καλό έκανα στραβά και τον/την ώθησα να με «στολίσει»; Τι παραπάνω του δίνει το νέο του ενδιαφέρον; Μου λείπει κάτι;»

Αξίζει τελικά να φτάσουμε στο «κέρατο»;
Οχι, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αξίζει να φτάσεις ως εκεί, εάν έχεις εντοπίσει το πρόβλημα. Δεν σε καλύπτει; Σου στέρησε κάτι που ήθελες να έχεις; Έκοψε μία παλιά συνήθεια που εσένα σου άρεσε; ΜΙΛΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ! Αν δεν βρείτε μία λύση μαζί, δεν έχεις παρά να πάρεις τα πραγματάκια σου και να σηκωθείς να φύγεις. Πόσο πιο δίκαιο, θα μπορούσε να είναι τόσο για εσένα, όσο και για αυτόν/ήν μία ξεκάθαρη κουβέντα; Γιατί να επιφέρεις κι άλλο πόνο, τύψεις ή ακόμα και σοβαρότερα προβλήματα στη σχέση σου με έναν άνθρωπο; Είδες ποτέ κανέναν, να έφτιαξε ένα σπασμένο αντικείμενο χτυπώντας το με δύναμη; Δεν νομίζω…

Ο άντρας το ‘χει στη φύση του;
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα… Μας πρήξατε! Στη φύση μας είναι τι; Ν’ αμολάμε τη μάνικα και να καταβρέχουμε ακόμα και τις θηλυκές γάτες; ΔΕΝ έχει λογική αυτή η καραμέλα, κόψτε την! Είναι στη φύση του ανθρώπου να έλκεται από το όμορφο (δεν μπλέκω τα φύλα γιατί το χάσαμε το παιχνίδι) και να το ζητά. Τι είναι όμως πραγματικά όμορφο; Είναι κάτι που εσείς γυναίκες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να το κρίνετε. Σε καμία περίπτωση. Δεν έχετε καταλάβει ούτε το 1% των «θέλω» μας, γι αυτό και καταλήγετε ανορεξικές, με κόμπλεξ και ένα σωρό άλλα προβλήματα. Δυστυχώς βέβαια, υπάρχει πάντα ο άντρας «μύλος» που θα καταφέρει να «αλέσει» κάθε τι, βρεθεί μπροστά του, δίνοντάς του πολλές φορές αξία…

Η γυναίκα που θα απατήσει, είναι π….. (κορίτσι για σπίτι)!
Σώπα ρε μάγκα! Εσύ είσαι ο κυνηγός και το κορίτσι σπίτι, να σου μαντάρει τις κάλτσες; Δεν σου τα είπαν καλά. Αν εσύ θέλεις την ερωτική ικανοποίηση μία, οι γυναίκες την θέλουν εκατό. Τι σε κάνει να νιώθεις ανώτερος, ικανότερος και πιο άξιος στο να μπλέξεις σε ερωτικές περιπέτειες, ενώ τη γυναίκα η εμπλοκή της σε αυτές, την καθιστά άμεσα πουτ@ν@; (Αχ το είπα!) Να είσαι άξιος, και άντρας με «βαριά τιμή», να είσαι δίπλα της και να της προσφέρεις για να την κρατήσεις. Να την φροντίσεις έτσι όπως πρέπει και όταν κάτι δεν σου αρέσει, να της το λες ώστε να διορθώσετε την σχέση σας μαζί. Μην επιβάλεις, θα χάσεις!

Μίλα του/της!
Άσε τον σύμβουλο σχέσεων και μίλα! Μίλα πολύ! Μίλα συνέχεια! Μην αφήσεις να χαθεί το ενδιαφέρον, μην αφήσεις τα προβλήματα να περάσουν ασχολίασα και ΜΗΝ τολμήσεις να δείξεις στο άλλο σου μισό πως δεν το εμπιστεύεσαι. Ίσως αυτή σου η στάση, να τον/την προσβάλει και από εκδίκηση και μόνο, να δημιουργήσει έναν πραγματικό λόγο για να μην υπάρχει εμπιστοσύνη…

Η επόμενη ημέρα…
Εσύ φιλε/η, είσαι από τους τυχερούς ή και άτυχους (αναλόγως την οπτική γωνία) που «τσάκωσες» το άλλο σου μισό, να σου τα φοράει. Τι κάνουμε τώρα; Εδώ, το μόνο που έχεις να κάνεις, χωρίς υπερβολές, χωρίς αντιδράσεις και χωρίς πανηγύρια, είναι να επιλέξεις την επόμενη ημέρα. Εκείνος/η το παραδέχτηκε κι εσύ έχεις να επιλέξεις:

Το αποδέχεσαι: Η λεγόμενη γαργάρα. Το καταπίνεις παρέα με λίγο θυμό, τα χωνεύεις καλά και το αποβάλεις όπως πολύ καλά ξέρεις και με το φαγητό, στην επόμενη επίσκεψή σου στο WC. ΠΡΟΣΕΧΕ! Εσύ επέλεξες να το αποδεχτείς, να συγχωρήσεις και να συνεχίσεις. ΔΕΝ σε υποχρέωσε κανείς και τίποτα δεν σε πίεσε στο να κάνεις την επιλογή σου (εκτός αν τίθεται θέμα παιδιών κτλ). Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα στο μέλλον να μετατρέπεις τα γεννητικά όργανα του/της φίλου/ης σου σε ζέπελιν και δεν έχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση να σε ανέχεται επειδή κάποτε υπέπεσε σε παράπτωμα. Οπότε, κάνε «μόκο» όπως λένε στην πιάτσα, κατάπιε το και προσπάθησε να μην τον/την κάνεις να το ξανα-επιχειρήσει. Στο χέρι σου είναι.
Τον/την χωρίζεις: Να το εννοείς όμως. Μην κάνεις την κίνηση να επιστρέψεις, επειδή εκείνος/η ήταν το άλλο σου μισό. Αν ήταν το άλλο σου μισό, να το αντιλαμβανόσουν νωρίτερα, ώστε να μην τον έφτανες στο σημείο να «σου τον φορέσει τον έπαινο». Άσε δε, που παίζει και το σενάριο, εκείνος/η αμέσως να συνεχίσει τη ζωή του με το νέο του «παιχνιδάκι». Μην ξεχνάς πως το επέλεξε, δεν του το επέβαλαν.
Εσείς; Πως το βλέπετε; Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, ο κίνδυνος μπορεί να βρίσκετε δίπλα σας…

Είναι άσχημο, να σε προδίδει αυτός που επέλεξες να σε συμπληρώνει. Γίνε το άλλο του μισό, για να μην αναγκαστείς, να γίνεις το ένα τρίτο του…

Posted on