Η Ινδονησία απείλησε με απέλαση τον Leonardo DiCaprio!

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και ένθερμος υποστηρικτής της φύσης και των ειδών άγριας χλωρίδας και πανίδας επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σουμάτρα για να υποστηρίξει τοπικές οργανώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Στο τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού Leuser στο νησί της Σουμάτρας φωτογραφήθηκε με ελέφαντες και ουρακοτάγκους που απειλούνται από την αποψίλωση και τη λαθροθηρία.

Το Ίδρυμα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, που διεξάγει προγράμματα για την προστασία της βιοποικιλότητας, των ωκεανών και των αγρίων ειδών, υποστηρίζει τις τοπικές αυτές οργανώσεις ώστε να «δημιουργηθεί μια μεγάλη προστατευόμενη περιοχή για την πανίδα μέσα στο οικοσύστημα Leuser, το τελευταίο μέρος στη Γη όπου ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, τίγρεις, ρινόκεροι και ελέφαντες συνυπάρχουν μέσα στη φύση», έγραψε ο ηθοποιός στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Η βιομηχανία φοινικέλαιου καταστρέφει ένα μοναδικό τόπο. Τώρα είναι η στιγμή να σώσουμε το οικοσύστημα του Leuser. Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση για την προστασία και την αποκατάσταση αυτή του θησαυρού της φύσης. Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο και σώστε το μοναδικό οικοσύστημα της Ινδονησίας», πρόσθεσε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Τα σχόλια του ΝτιΚάπριο προκάλεσαν αντιδράσεις. «Εάν οι απόψεις του δυσφημούν την κυβέρνηση της Ινδονησίας θα μπορούσε να απελαθεί», δήλωσε γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ινδονησίας. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχει ήδη αναχωρήσει από την Ινδονησία χωρίς τη βοήθεια των αρχών της χώρας.

Posted on