Η καινούρια Rolls Royce convertible

Υπερπολυτελής και ανοιχτή η νέα Rolls-Royce


Η αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce παρουσίασε το καινούριο της μοντέλο ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο. Η Dawn (στα ελληνικά αυγή) τοποθετείται στην κορυφή των μοντέλων χωρίς σκεπή, από άποψη πολυτέλειας και άνεσης. Με κόστος γύρω στα 400000 $ για αμάξι πρώτης γενιάς 2016 συγκαταλέγεται στα υπέρ ακριβά αυτοκίνητα μόνο για πολύ πλούσιους οι οποίοι μπορούν να τα εκτιμήσουν και αγοράσουν.

Image description

Το παγκόσμιο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την Rolls από κοντά στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου θα παρουσιαστεί χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα test drive. Το μεγάλο cabrio των 5,28 m. προσφέρει πραγματικές θέσεις για τέσσερις επιβάτες και όχι για 2+2, όπως συμβαίνει σε άλλες αντίστοιχες μάρκες αυτοκινήτων για πολύ πλούσιους. 

Η Rolls-Royce επέλεξε την υφασμάτινη οροφή για λόγους αισθητικής αλλά και… ρομαντισμού. Πρόκειται για εντελώς καινούριο μηχανισμό οροφής, που λειτουργεί αθόρυβα σε ταχύτητες έως 50 km/h και ολοκληρώνει τη διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος σε 22 δευτερόλεπτα. Οι μηχανικοί της Rolls-Royce σχεδίασαν επίσης μια καινούρια ανάρτηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της ακαμψίας αλλά και της άνεσης των επιβατών. Μην ξεχνάμε ότι η Dawn είναι ένα αυτοκίνητο συνολικού βάρους άνω των 2.500 kg και θέλει σοβαρή ανάρτηση για να ανταπεξέλθει. Κινητήρας είναι ο V12 των 6,6 lt, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 79,5 kgm ροπής και κιβώτιο το αυτόματο 8 σχέσεων της ZF. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 4,9 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αν σου αρέσουν περισσότερο τα BMW δες εδώ ένα 740i που θα σε κάνει να το ερωτευτείς αμέσως.

Δύσκολα να δούμε τέτοιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Με τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσες να επισκεφτείς τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου με στιλ.

Posted on