Η λίστα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών

Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Rollingstone - The 500 Greatest Songs of All Time

Το περιοδικό Rolling Stone συγκέντρωσε μετά από 17 χρόνια τη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Η Αρίθα Φράνκλιν και οι Public Enemy διατηρούν της 2 πρώτες θέσεις.

«Περίπου 4.000 τραγούδια ψηφίστηκαν» αναφέρει το περιοδικό Rolling Stone κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας για να επιλεγούν τα καλύτερα.

Στη λίστα του 2004, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  κυριαρχούσαν rock και soul τραγούδια, ενώ στη νέα υπάρχουν περισσότερα hip hop, modern country, indie rock, latin pop, reggae και R&B. Οι εποχές αλλάζουν και οι μουσικές προτιμήσεις επίσης. Συνολικά 254 τραγούδια δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παλιά λίστα.

Το τραγούδι «Respect» της Areths Franklin (1967) βρίσκεται στην κορυφή του Top 500.

Το «Fight the Power» (1989) των Public Enemy’s ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ στα πρώτα 10 τραγούδια συμπεριλαμβάνονται επιτυχίες μεγάλων καλλιτεχνών όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Nirvana, Beatles, Μάρβιν Γκέι και Μissy Elliott.

Τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν τα «10 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών» στα οποία περιλαμβάνονται κομμάτια όπως το «Hey Ya!» των Outkast και το «Dreams» των Fleetwood Mac στις θέσεις 10 και 9 αντίστοιχα, κάτω από το «Get Ur Freak On» της Missy Elliot, το «Strawberry Fields Forever» των Beatles, το «What Going On» του Marvin Gaye, το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana, το «Like A Rolling Stone» του Bob Dylan, το «A Change Is Gonna Come» του Sam Cooke και το «Fight The Power» των Public Enemy. Ενώ, σύμφωνα πάντα με τη λίστα, το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών είναι το «Respect» της  Αρίθα Φράκλιν.

Δείτε την λίστα εδώ

Πηγή

Share this article via or