Πως επηρεάζει τους νέους το sexting;

Sexting - Cybersex. Εικονικό (virtual) σεξ μέσω sms και chat, τι επιπτώσεις έχει στους νέους


sexting-cybersex

Ένας νέος τρόπος ερωτικής προσέγγισης, ειδικά στους νέους είναι το sexting, που σημαίνει αποστολή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου από κινητό τηλέφωνο. Βγαίνει από της δυο λέξεις sex και texting και κάνει πάταγο στην νεολαία. Εκτός από το καθαρό chat μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο ώστε να γίνετε περισσότερο εθιστικό. Το sexting είναι μόδα και αρέσει και στα δύο φύλα, και με τον καθένα μας να έχει από ένα κινητό στην τσέπη και να το χρησιμοποιεί μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο θετικά σε μια γνωριμία ή σχέση όμως κρύβει και τους κινδύνους του. Ας δούμε ποιους:

Τι άτομα επιλέγουν να κάνουν sexting;

Φυσικά οι άνδρες στην μεγαλύτερη πλειοψηφία αν και τελευταία το ποσοστό τον γυναικών αυξάνει. Πείθονται να αποστείλουν ερωτικά sms, μετά από παρότρυνση της γυναίκα την οποία φλερτάρουν.

Νομίζουν ότι έτσι θα σαγηνεύουν και θα ερεθίζουν την κοπέλα στην οποία κάνουν καμάκι όμως συνήθως στο τέλος απογοητεύονται, αφού οι προσδοκίες τους δεν εξελίσσονται όπως το περίμεναν. Οι άνδρες επιλέγουν με την αποστολή ερωτικών μηνυμάτων να συνεβρεθούν σεξουαλικά με κάποια κοπέλα, έχοντας όμως χαμηλή αυτοπεποίθηση, ανασφάλειες και ταμπού προσπαθούν από την αρχή να δηλώσουν ότι αποφεύγουν την δέσμευση και τους ενδιαφέρουν σχέσεις μιας βραδιάς. 

Υπάρχουν και άνδρες οι οποίοι έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ή και σεξουαλικές δυσλειτουργίες οι οποίοι μέσου του sex chat βρίζουν και βωμολοχούν εξωτερικεύοντας έτσι τα κόμπλεξ τους. Αν σας τύχει τέτοιος άνδρας καλό είναι να διακόψετε την συνομιλία. Πιστέψτε με δεν σας χρειάζεται τέτοιο άτομο στην ζωή σας.

Σε τι οφείλετε η δημοφιλία του sexting;

  • Εξυπηρετεί ανάγκες.
  • Είναι φθηνό
  • Γίνατε άμεσα και γρήγορα.
  • Μπορείς να το κάνεις από παντού.
  • Μπορεί να λειτουργήσει προς μια θετική κατεύθυνση σε μια σχέση;

Ως προκαταρκτικά ναι, ως κύριο πιάτο όμως όχι. Είναι καλό όταν γίνετε με μέτρο και στην αρχή, μετά καταντά βαρετό και ίσως ενοχλητικό, ειδικά αν γίνετε κατάχρηση. Σκέψου να είσαι στο γραφείο σου και να μιλάς με πελάτες και η γκόμενα σου να σου στέλνει καυτά μηνύματα και φωτογραφίες topless;

Λειτουργεί περισσότερο όταν το ζευγάρι το χωρίζει απόσταση, ναι μεν εξάπτει την φαντασία, και τονώνει την ερωτική διάθεση όμως αν δεν βρείτε τον χρόνο να βρεθείτε από κοντά το χάσατε το γκομενάκι. Μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα ξεχνιούνται.

Μπορεί να λειτουργήσει στην σεξουαλική σας ζωή ως αλατοπίπερο, όμως πρέπει να είστε ώριμοι και να ξέρετε να το παίξετε σωστά το παιχνίδι.

Μήπως το sexting είναι απιστία;

Οι παντρεμένες και οι περισσότερο θρησκόληπτες αμέσως θα κάνουν αυτήν την ερώτηση. Κορίτσι και το μόνο που σκέφτεστε έναν άλλον άνδρα θεωρείτε απιστία όμως ελλείψει της σεξουαλικής πράξης, όλα καλά. Άλλωστε στο σεξ chat θέλουν απλά να εξάψουμε της φαντασιώσεις μας και όχι να κερατώσουμε τον σύζυγο μας. Αν και πολλές το πάνε μέχρι τέλος.

Τι κινδύνους άραγε μας κρύβει μια ερωτική συνομιλία;

Το sexting με έναν άγνωστο άνδρα ή γυναίκα, δεν είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος επικοινωνίας.

Δεν γνωρίζεστε και ιδέα δεν έχεις για το τι κρύβετε πίσω από ένα προφίλ στο facebook. Στέλνοντας του προσωπικά σου στοιχεία μπορείς να βρεθείς άσχημα μπλεγμένος, να χάσεις χρήματα και να βρεθείς σε δίκτυα μαφίας που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελες να είσαι.

Θέλει προσοχή και μυαλό αφού στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να παρουσιάζετε για ότι θέλει, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σκέψου να στείλεις γυμνές σου φωτογραφίες της οποίες μετά να δεις δημοσιευμένες σε κάποιο σαιτ για ενήλικους; Και να σε εκβιάζουν για να της κατεβάσουν; Μπρρρρρ να λείπει καλύτερα το βύσσινο.


Posted on