Συμβουλές για να προστατέψετε τις συσκευές σας στην παραλία

Οι διακοπές είναι ώρα για ξεκούραση και χαλάρωση και κανείς δεν θα ήθελε να συμβεί κάποια καταστροφή που θα μπορούσε με οποιοδήποτε τρόπο να του χαλάσει τη διάθεση. Αφού λοιπόν στην παραλία μαζί μας σίγουρα κουβαλάμε το smartphone μας και σε κάποιες περιπτώσεις το tablet, το mp3 player ή και το laptop μας, θα πρέπει να ξέρουμε και πώς να τα προστατέψουμε από την απροσεξία μας ή τα … απρόοπτα της φύσης!

Να είστε επιλεκτικοί

Κινητό, tablet, laptop, mp3 player… μπορεί να θέλετε να πάρετε όλες τις αγαπημένες σας συσκευές μαζί σας, αλλά εάν κάνετε μια δεύτερη σκέψη θα δείτε ότι πραγματικά δεν τις χρειάζεστε. Είναι καλύτερο να έχετε λιγότερες συσκευές στο νου σας για να μπορέσετε όντως να χαλαρώσετε από την ευθύνη να τις προσέχετε συνεχώς. Διακοπές είστε, μήπως να αφήσετε πίσω και το κινητό;

Επενδύστε σε μια αδιάβροχη θήκη

Εάν ο στόχος των διακοπών είναι το ξόδεμα της κάθε ημέρας στην παραλία αναζητήστε μια θήκη που να είναι και αδιάβροχη, για να προστατέψετε πλήρως τη συσκευή σας από την άμμο, το λάδωμα από τα χέρια που έχουν προηγουμένως απλώσει αντηλιακό αλλά και από μια ανεπιθύμητη πτώση στο νερό. Στα συν της αδιάβροχης θήκης είναι ότι θα μπορέσετε να βγάλετε και εντυπωσιακές φωτογραφίες κάτω από το νερό…

Εναλλακτική προστασία 

Σε περίπτωση που δεν έχετε προλάβει να πάρετε μια θήκη που να μπορεί να προστατέψει σωστά και πλήρως τη συσκευή σας μπορείτε να αναζητήσετε μια … πρόχειρη λύση στα σακουλάκια του φαγητού. Τοποθετήστε το smartphone σας μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύστε το στην τσάντα σας. Σίγουρα δεν είναι η ιδανική προστασία, αλλά ίσως να μπορέσει να μειώσει τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης καταστροφής.

Η άμμος που δεν ξεκολλάει 

Η άμμος μπορεί να προκαλέσει φθορές στη συσκευή σας, μπορεί να γδάρει την οθόνη ή το περίβλημα του εξωτερικά ή ακόμη και να εισχωρήσει στο εσωτερικό του. Εάν η άμμος έχει καταφέρει να παγιδευτεί περιμετρικά στις αυλακώσεις της συσκευής μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα για να την απομακρύνετε. Εάν η άμμος έχει καταφέρει να εισχωρήσει εσωτερικά της συσκευής και έχει μπλοκάρει τις θύρες, μην χρησιμοποιήσετε κάποιο αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή να σπρώξει την άμμο βαθύτερα στο εσωτερικό της συσκευής, αλλά προτιμήστε να το πάτε για ένα επαγγελματικό εσωτερικό καθαρισμό.

Μακριά από αντηλιακές κρέμες/λάδια προστασίας 

Επειδή όλα τα πράγματα που χρειάζεστε μαζί σας στην παραλία αναπόφευκτα μπαίνουν στην ίδια τσάντα, φροντίστε οι αντηλιακές κρέμες και τα λάδια που χρησιμοποιείτε να είναι κάθε φορά καλά κλεισμένα και απομονωμένα όλα μαζί σε ξεχωριστή αεροστεγή συσκευασία. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά χυθεί και έρθει σε επαφή με το κινητό σας μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόνιμη βλάβη. Εάν δεν έχετε το κινητό σας αποθηκευμένο σε ειδική θήκη προστασίας, θυμηθείτε να σκουπίζετε καλά τα χέρια σας κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό ή απλώνετε αντηλιακό, πριν αγγίξετε ξανά τη συσκευή σας.

Όχι κάτω από τον ήλιο

Όπως ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στην επιδερμίδα μας έτσι και απευθείας έκθεση της συσκευής σας στον ήλιο μπορεί προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω υπερθέρμανσης, μπορεί να αχρηστεύσει την μπαταρία ή η υπεριώδης ακτινοβολία να καταστρέψει την οθόνη. Εάν το κινητό σας υπερθερμανθεί ενδέχεται να σβήσει προσωρινά. Σε αυτή την περίπτωση μην προσπαθήσετε απευθείας να το ενεργοποιήσετε ξανά αλλά αφήστε το κλειστό σε ένα σκιερό μέρος μέχρι να επανέλθει σε φυσιολογική θερμοκρασία πριν επιχειρήστε να το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

Η πτώση σε νερό

Είναι αρκετοί αυτοί που μπορεί να ξεχαστούν και να μπουν στη θάλασσα με το κινητό να βρίσκεται ακόμη στην τσέπη τους ή μιλάνε στο κινητό κάνοντας βόλτα κατά μήκος της ακρογιαλιάς ή ακόμη ένα ξαφνικό κύμα να παρασύρει τα υπάρχοντά τους από την αμμουδιά. Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα με συσκευές που πέφτουν στο νερό.

Και τώρα που έπεσε σε νερό τι κάνω; Καταρχάς ψυχραιμία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κινηθείτε γρήγορα και να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

Ασπίδα προστασίας από κλοπή

Υπάρχουν διάφορα συστήματα φύλαξης στις οργανωμένες παραλίες για την αποτροπή κλοπής αλλά επειδή τα πάντα μπορεί να συμβούν σε περίπτωση που τα υπάρχοντα σας μείνουν έστω και λίγο αφύλακτα, φροντίστε να λάβετε προληπτικά μέτρα. Για να έχετε μια ευκαιρία να εντοπίσετε τη συσκευή σας σε περίπτωση κλοπής μπορείτε να ενεργοποιήσετε διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να το κάνετε. Σε iOS συσκευές για παράδειγμα μπορείτε να να ενεργοποιήσετε τη δωρεάν υπηρεσία Find My iPhone / Find My iPad και να καταφέρετε να εντοπίσετε το ακριβές σημείο της συσκευής σας, να διαγράψετε εξ’ αποστάσεως όλα τα δεδομένα ή ακόμη και να κλειδώσετε τη συσκευή σας εμποδίζοντας την όποια πρόσβαση.

Posted on