Έκρηξη στην Κριμαία: Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Πούτιν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

poutin002

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, με τρεις νεκρούς και μεγάλες ζημιές στην υποδομή. Το συμβούλιο θα συγκληθεί αύριο Δευτέρα (10/10).

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (8/10) ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για ενίσχυση της ασφάλειας στη γέφυρα καθώς και των υποδομών που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο στη Κριμαία και έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα.

Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα, ο Πούτιν αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.

Μετ` εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία μετά τη χθεσινή έκρηξη φορτηγού παγιδευμένου με εκρηκτικά που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους και κατέστρεψε μέρος της γέφυρας η οποία είναι και η μοναδική σύνδεση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Οι έρευνες για τους υπαίτιους συνεχίζονται ενώ Ρώσοι δύτες θα εξετάσουν σήμερα τη ζημιά που προκλήθηκε.

Πηγή

Δείτε επίσης  Νέος συναγερμός στην Ισπανία: Εντοπίστηκε παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση