Βρετανία: Ακυρώσεις πτήσεων έφεραν χάος και αναστάτωση στα αεροδρόμια

Βρετανία: Ακυρώσεις πτήσεων έφεραν χάος και αναστάτωση στα αεροδρόμια

Heathrow

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αντιμετώπισαν αναστάτωση σήμερα το πρωί (Δευτέρα 4/4), καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 120 πτήσεις και η Eurotunnel προειδοποίησε για τρίωρες καθυστερήσεις.

Η Easyjet και η British Airways απέδωσαν ευθύνες στις απουσίες του προσωπικού λόγω του Covid για τις ακυρώσεις, ενώ η Eurotunnel δήλωσε ότι ένα χαλασμένο τρένο προκάλεσε καθυστερήσεις.

Το Πάσχα σηματοδοτεί τις πρώτες διακοπές στη Βρετανία μετά τη λήξη των ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας. Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης αλλά και απογοήτευση για τους τουρίστες.

Λόγω των πολύ υψηλών επιπέδων Covid στη χώρα επηρεάζεται η βιομηχανία μεταφορών. Υπάρχουν όμως και πιο υποβόσκοντα προβλήματα που ανάγονται στην αρχή του Covid.

Στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ οι ταξιδιώτες παραπονέθηκαν για “χάος” με μεγάλες ουρές τόσο για όσους φτάνουν όσο και για όσους αναχωρούν. Το αεροδρόμιο ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζουμε ότι έγινε γνωστό και το ενδεχόμενο μεγάλων καθυστερήσεων στα αεροδρόμια της χώρας την περίοδο του Πάσχα

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια κατά την περίοδο των φετινών πασχαλινών διακοπών έλαβαν οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών στη Βρετανία, εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης προσωπικού ελέγχων επιβίβασης (check-in), αλλά και των ελλείψεων στο προσωπικό της ασφάλειας αεροδρομίων.

Αναμένουμε ότι θα υπάρχουν ουρές στις ώρες αιχμής για την περίοδο του Πάσχα” δήλωσε στο BBC, η Κάρεν Ντι εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Διαχειριστών Αεροδρομίων (ΑΟΑ).

Η ίδια, επεσήμανε ότι ο αναφερόμενος τομέας θα πρέπει να προσλάβει “δεκάδες χιλιάδες” υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών, καθώς οι περιορισμοί εξάπλωσης της COVID-19 καταργούνται.

Δείτε επίσης  Virgin Atlantic: Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις εργασίας από άντρες μετά την απόφαση της αλλαγής του ενδυματολογικού κώδικα για το πλήρωμα

Το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο από μόνο του, έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικού 12.000 υπαλλήλων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντι.

“Έχουμε αρχίσει τη σχετική διαδικασία πριν από αρκετό χρόνο, αλλά με αυτές τις μεγάλες ανάγκες προσωπικού υπό τις περιοριστικές συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, θα απαιτηθεί δυστυχώς αρκετός χρόνος” πρόσθεσε η ίδια.

Τόσο οι οδηγοί φορτηγών, όσο και οι οδηγοί οχημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις για την επιβίβασή τους σε φέρι μποτ στο λιμάνι του Ντόβερ.

Δείτε επίσης

Πηγή