Γαλλία: Πληθωρισμός, ενεργειακή και κλιματική κρίση έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες πολίτες – «Πρωτεργάτης» ο Μελανσόν (βίντεο)

Στους δρόμους των Παρισίων έχουν ξεχυθεί χιλιάδες Γάλλοι πολίτες διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν για το τσουχτερό κόστος ζωής και την αδράνειά της σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα ύστερα από κάλεσμα του πρωτοκλασάτου στελέχους της Αριστεράς και ιδρυτή των «Ανυπότακτων Γάλλων», Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας «CGT» -που πρόσκειται στην Αριστερά- έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση. Το Παρίσι γεμίζει από διαδηλωτές την ώρα που συνεχίζεται η απεργία των βενζινοπωλών και του προσωπικού σε πέντε διυλιστήρια της «Totalenergies» ενώ από χθες έχει ανασταλεί και η λειτουργία πέντε πυρηνικών αντιδραστήρων.

video placeholder

Κλείσιμο

Η Ανί Ερνό, φετινή νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας, είναι παρούσα στη σημερινή απεργία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien». Η διακεκριμένη Γαλλίδα συγγραφέας -δύο από τα βιβλία της είναι «Το Γεγονός» και «Ο Τόπος»- συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Πηγή

Δείτε επίσης  Wall Street: Ήπια άνοδος, ανέκαμψαν και οι τρεις δείκτες