Γιάννης Βογιατζής: Το παράπονό του για τον Τόλη Βοσκόπουλο – Του έλεγα να μου εξηγήσει σε τι έχω φταίξει

Γιάννης Βογιατζής: Το παράπονό του για τον Τόλη Βοσκόπουλο – Του έλεγα να μου εξηγήσει σε τι έχω φταίξει

giannis vogiatzis

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Πέμπτης (25/11) ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και αποκάλυψε τη διαδρομή του στη μουσική και τον κινηματογράφο.

Πώς έγινε τραγουδιστής για δυο τσιγάρα, το πρώτο μεροκάματο και η πρώτη μεγάλη του επιτυχία. Η φιλία με τον Τόλη Βοσκόπουλο και το παράπονό του.

«Με τη σύζυγό μου είμαστε 51 χρόνια μαζί, έχουμε κάνει δύο γάμους. Με στρίμωξε», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια. «Δούλευα από 12 ετών και πήγαινα με τα πόδια στη Νέα Σμύρνη από το Παγκράτι. Το 52′ ξεκίνησα να τραγουδάω, ενώ το πρωί δούλευα στην εταιρεία λιπασμάτων».

«Εγώ ήμουν έτοιμος να μπω στη σχολή Ευελπίδων. Ο πρωτότοκος έπρεπε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα. Πήγα εθελοντής στην αεροπορία, ενώ δούλευα κιόλας. Είχαμε κάνει ένα συγκρότημα στο Παγκράτι και τραγουδάγαμε. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα γίνω επαγγελματίας τραγουδιστής».

Για τον Γιάννη Βογιατζή μίλησαν οι δύο ηθοποιοί, Γιώργος Πάντζας και Μαίρη Χρονοπούλου.

«Πηγαίναμε σε βραδιές ταλέντων για να κάνουμε επιτυχίες. Μου είπαν να πάω στα ταλέντα του Οικονομίδη. Πήγα, έκλεισε η παράσταση και έβαλα τα κλάματα. Ήρθε με ρώτησε τι έχω και του είπα ότι δεν με άκουσε. Βγήκε ξανά ο Οικονομίδης και λέει “για καθίστε έχουμε έναν ακόμα που μου τον έστειλε η μητέρα μου να τον ακούσουμε”. Βγήκα και μπροστά ήταν 30 άτομα και σηκώθηκαν να με χειροκροτήσουν. Ήμουν το μοναδικό ταλέντο που τραγούδησα δύο τραγούδια. Την άλλη μέρα με πήρε για δουλειά και θα μου έδινε 50 δραχμές μεροκάματο, αλλά δεν το πήρα ποτέ»

Δείτε επίσης  Snow storming: Τι είναι και πώς μπορεί να σε παγιδέψει να μείνεις σε μια σχέση που δεν θες

Για τον Τόλη Βοσκόπουλο: «Εγώ με τον Τόλη ήμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Τελικά κάποια στιγμή, όταν χώρισε με τη Στέλλα δεν ξέρω γιατί σταματήσαμε. Δεν έχω καταλάβει. Έφυγε από τη ζωή, λυπηθήκαμε όλοι πάρα πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μιλήσει μία φορά όταν ήταν με την Άντζελα Γκερέκου και είχαμε συναντηθεί τυχαία στου Ψυρρή. Μια τυπική καλησπέρα. Ήθελα κάποια στιγμή και του το έλεγα, να μου εξηγήσει για ποιον λόγο. Σε τι έφταιξα. Να το παραδεχθώ. Εμένα περνάει από το μυαλό μου ότι κάποιοι φοβόντουσαν μήπως του βάλω λόγια. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι έγινε, τον αγαπούσα όμως πάρα πολύ και όχι γιατί μου είχε δώσει δύο τραγούδια».

Πότε τραγούδησε τον ύμνο του Παναθηναϊκού και γιατί αρνήθηκε να πει και τον ύμνο του Ολυμπιακού!

Ο Γιάννης Βογιατζής ανέλυσε στο “Ενώπιος Ενωπίω” για το πώς κατάφερε να πει τον ύμνο του Παναθηναϊκού, αλλά και για τον λόγο που δεν πραγματοποιήθηκε να πει τον ύμνο του Ολυμπιακού.

“Το 1962 ήμασταν στην εξέδρα εγώ ο Μουζάκης και ο Οικονομίδης και βλέπαμε την ομάδα μας. Ο ύμνος αυτός είχε τραγουδηθεί πιο μπροστά από τον Λέανδρο τον πατέρα της Βίκυς Λέανδρος, αλλά δεν πήγε δεν ξέρω για ποιο λόγο και μου λέει ο Οικονομίδης θα μας πεις τον ύμνο; Και καλά έκανα και τον είπα γιατί είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία, διαχρονική. Όλοι ερωτεύτηκαν τη συγκεκριμένη εκτέλεση, ήταν ύμνος. Θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει τον ύμνο του Ολυμπιακού, μου έκαναν πρόταση και τους είπα ότι ήθελα λεφτά και μου λένε γιατί σε εμάς ζητάς λεφτά, και τους είπα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Όμως έχω τραγουδήσει και τον ύμνο της Ξάνθης τον οποίο την τρίτη ημέρα τον κατεβάσανε” είπε ο Γιάννης Βογιατζής.

Δείτε επίσης  4 τρόποι με τους οποίους αλλάζει η σχέση όταν τελειώσει το πάθος

Πηγή