Γιατί το cuddling μάς κάνει καλό, σύμφωνα με την επιστήμη

Πώς οι αγκαλιές κάνουν καλό σε σώμα και ψυχή

Το cuddling δεν αρέσει σε όλους στον ίδιο βαθμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα οφέλη του δεν είναι ευεργετικά για όλους. Αν το καλοσκεφτείς, γεννιόμαστε για να μας κρατούν σε αγκαλιές και να μας προστατεύουν όταν φοβόμαστε. Μεγαλώνοντας λοιπόν, δεν είναι μία ανάγκη που φεύγει.

Αν το δούμε εντελώς οργανικά, οι αγκαλιές οδηγούν στην απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που σε βοηθά να συνδεθείς περισσότερο με τον σύντροφό σου ή όποιον αγαπάς. Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν με έρευνες που λένε ότι το άγγιγμα μειώνει το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Είναι η ορμόνη που εκκρίνεται και κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Το cuddling ενισχύει το ανοσοποιητικό σου και σου δίνει συνολικά μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση. Σύμφωνα με έρευνα του 2014, τα ζευγάρια που το κάνουν αμέσως μετά το σεξ, νιώθουν πολύ πιο ικανοποιημένα για τη σχέση τους. Ακόμα και αν ανήκεις στους ανθρώπους που δυσκολεύονται με το cuddling, ξεκίνα από ένα μασάζ στην πλάτη και σύντομα θα διαπιστώσεις τα οφέλη του.

Πηγή

Δείτε επίσης  5 facts που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας όταν ερωτευόμαστε