Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» της εισαγγελέως στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη-Λαγού

giannis lagos

Να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει στην προηγούμενη συνεδρίαση οι καταδικασθέντες Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, πρότεινε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργηματων η εισαγγελέας της έδρας.

«Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας  Κασιδιάρης αφορούν στην ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί το δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη.

Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα π.χ ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτική τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσον αφορά τα  προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος επανέλαβε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και πως τον θέλουν μέσα στη φυλακή για μη συμμετάσχει στις εκλογές.

«Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένειά μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός μου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια. Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα» τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός επισήμανε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Ήμουν κορόιδο  που ήρθα στην Ελλάδα. Ήσουν κορόιδο Για μη Λαγε γιατί σεβάστηκες αυτούς που σε πίστεψαν και ήθελαν να είσαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή. Η δικαιοσύνη σας είναι εκδικητική και τιμωρητική. Έχει σχέση με τι εντολές λαμβάνει. Εγώ θα συνεχίσω να τη δίνω αυτή τη μάχη. Και ξέρετε δεν μου αρέσει καθόλου η φυλακή που βρίσκομαι, αλλά αν είναι να χάσω την αξιοπρέπεια μου και να παρακαλέσω, καλύτερα η φυλακή.

Δείτε επίσης  Ντράγκι: Να προβληματιστούν όσοι φοβόντουσαν αντίδραση της Μόσχας σε πλαφόν στο φυσικό αέριο

Τον σεβασμό και την εκτίμηση για τη δικαιοσύνη δεν την έχασα ξαφνικά σε μια μέρα εσείς όλοι με βοηθήσατε να το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η απόφαση σας, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η δικαιοσύνη σας».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασή της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα του. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ποινική δίκη και ζητάμε την εξαίρεσή της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση.

Η εισαγγελέας απάντησε στη συνέχεια  ότι όχι μόνο δεν ανακαλεί, αλλά  δεν αποσύρει ούτε μια λέξη από την πρότασή της.

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του.

naftemporiki.gr 

Πηγή