Διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς σε Ναύπλιο, Αθήνα και Σαντορίνη – Εννέα συλλήψεις

1 9

Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διακινούσε σε περιοχές του Ναυπλίου, της Αθήνας και της Σαντορίνης πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Αττικής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν εννέα άτομα, ηλικίας από 24 έως 54 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 27χρονος αλλοδαπός. Επιπλέον, δύο εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 26 και 54 ετών, κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προέκυψε ότι είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνη και κάνναβη στο Ναύπλιο, την Αθήνα και τη Σαντορίνη, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση 26χρονο, ο οποίος επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνησή τους.

Κατά την αποβίβασή του από το πλοίο, τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αποσκευές του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης συνολικού βάρους 525 και 8 κιλών και 165 γραμμαρίων, αντίστοιχα, γι’ αυτό και συνελήφθη.

Δείτε επίσης  Η Fed τρόμαξε την Wall Street

Ακολούθησε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με ταυτόχρονες έρευνες σε κατοικίες των μελών της οργάνωσης, όπου βρέθηκαν, επιπλέον και κατασχέθηκαν:

κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 910,3 γραμμαρίων

οκτώ ναρκωτικά χάπια

τσιγαριλίκι κάνναβης

περίστροφο

γκλοπ

69 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

επτά ζυγαριές ακριβείας

δύο τρίφτες κάνναβης

10 κινητά τηλέφωνα

αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και

20.485 ευρώ από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Πηγή