«Ελ. Βενιζέλος»: Το χρονικό και η λήξη συναγερμού για τα δύο αεροσκάφη της Emirates

Emirates

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν το απόγευμα της Πέμπτης από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι.

Ο συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές έπειτα από πληροφορία προερχόμενη από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ότι σε πτήση της εταιρείας Emirates έχει επιβιβαστεί άτομο αραβικής καταγωγής ύποπτο για τρομοκρατία.

Η πτήση για Ντουμπάι δεν είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο, επομένως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό. οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο. Το αεροπλάνο αναχώρησε έπειτα για τον τελικό του προορισμό.

Η άλλη πτήση, για Νέα Υόρκη, είχε ωστόσο αναχωρήσει, και έτσι δόθηκε εντολή στο αεροσκάφος να επιστρέψει στην Αθήνα για έλεγχο. Παράλληλα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για λόγους ασφαλείας, απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates. Ούτε σε αυτό τον έλεγχο εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε τα εξής για την επιχείρηση:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

naftemporiki.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  ΕΕ: Συμβολή της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην ένταξη της Κοζάνης στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»