Εντυπωσιακό! – Εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA από τον ήλιο που… χαμογελά

nasa sun smile

Μετά τη δημοσίευσή της, η φωτογραφία της NASA προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο

Ένας δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εικόνα, που έμοιαζε με μοτίβο χαρούμενου προσώπου στον ήλιο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία να πει ότι ο ήλιος φαίνεται να «χαμογελά».

Η υπηρεσία δημοσίευσε την εικόνα την Τετάρτη στο Twitter, γράφοντας: «Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory της Nasa απαθανάτισε τον ήλιο να “χαμογελά”». Μετά τη δημοσίευσή της, η φωτογραφία της NASA προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα του Halloween, ένα λιοντάρι και τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική εκπομπή Teletubbies.

Παρά τη φιλική του εμφάνιση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεμματικές οπές του ήλιου μπορεί να σημαίνουν μια ηλιακή καταιγίδα, που θα χτυπήσει τη γη το Σάββατο. Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία εκρήξεων μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια, που με τη σειρά της παραμορφώνει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα, οι καταιγίδες αυτές αυξάνουν την ορατότητα του πολικού φωτός, γνωστού και ως σέλας, στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης  HUAWEI Sound Joy: Οι Εξωτερικές σου Δραστηριότητες Έχουν τον Ήχο που τους Αξίζει

Πηγή