Εύβοια: Ένα φαράγγι, ένα μικρό ποτάμι και μια εξωτική παραλία που καταλήγει στα κρυστάλλινα, βαθιά νερά του Αιγαίου

Εύβοια: Ένα φαράγγι, ένα μικρό ποτάμι και μια εξωτική παραλία που καταλήγει στα κρυστάλλινα, βαθιά νερά του Αιγαίου

Άγιος Δημήτριος εξωτερική

Οι παραλίες της Εύβοιας είναι αμέτρητες, είναι υπέροχες και καλύπτουν κάθε γούστο, από απόμακρες και βραχώδεις μέχρι κοσμοπολίτικες με άμμο και γενικά ότι θελήσει ο καθένας! Επίσης, αν επιλέξετε την Εύβοια για διακοπές ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι κάθε μέρα αν θέλετε μπορείτε να ανακαλύπτετε και σε μια καινούρια παραλία!

Εδώ αυτή τη φορά θα πάμε νότια και θα «βουτήξουμε» στην αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Αγίου Δημητρίου.

Εδώ θα δείτε ένα φαράγγι, ένα μικρό ποτάμι, μια παραλία τροπική, εξωτική…Βγαλμένα όλα σαν από όνειρο, ένα σκηνικό ταινίας, όλα συγκεντρώνονται και καταλήγουν στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, στην παραλία του Αγίου Δημητρίου στη Νότια Εύβοια.

Άγιος Δημήτριος Εύβοια

Για να πάτε στον Άγιο Δημήτριο, παίρνετε το μονοπάτι από το ομώνυμο χωριό, διασχίζοντας το πανέμορφο φαράγγι, κατά μήκος της ρεματιάς μες στην οποία ρέει και το μικρό ποτάμι της περιοχής, και καταλήγετε, έπειτα από μια σύντομη πεζοπορία, στην ακρογιαλιά.

Το ρέμα, μένει χωρίς νερό το καλοκαίρι, οπότε το μονοπάτι γίνεται χωματόδρομος και αρκετά αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν αρκετά κοντά στην παραλία.

Βράχια, σαν τεράστιες ομπρέλες χαρίζουν τη σκιά τους, ενώ τα νερά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, βαθαίνουν αρκετά, ώστε να προσφέρουν μια δυνατή εμπειρία κολύμβησης. Ψιλό, λευκό βότσαλο απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει λευκή άμμος.

Αν είστε τυχεροί, θα μπορέσετε να πιάσετε και κάποιον από τους ίσκιους που χαρίζουν τα ογκώδη βράχια της παραλίας.

Παραλία Άγιος Δημήτριος Εύβοια

Δείτε την υπέροχη παραλία μέσα από το video:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή

Δείτε επίσης  Volotea: Ανακοίνωσε νέα απευθείας σύνδεση Αθήνα – Παλέρμο