Ζελένσκι: Πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας – Η κοινωνία της μας έχει υποστηρίξει ομόφωνα

ZELENSKYY

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε συνέντευξη στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF και τόνισε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν γίνουν το αίμα τους, μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη Γερμανία.

«Τελικά, πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας», είπε χαρακτηριστικά και επαίνεσε τον γερμανικό λαό για τη στάση του.

«Πάντα βαθμολογούσα τη Γερμανία πολύ θετικά, επειδή ένοιωθα την υποστήριξη της κοινωνίας από την αρχή. Από την αρχή αυτής της παράνομης κατοχής. Ουσιαστικά, η κοινωνία μας έχει υποστηρίξει ομόφωνα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Όλαφ Σολτς, δήλωσε πεπεισμένος ότι «έχει καλή και τώρα ακόμη καλύτερη γνώση του θέματος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του». Ο Γερμανός καγκελάριος «ήταν ειδικός στα οικονομικά, στα τραπεζικά θέματα, στην πολιτική. Ένας πόλεμος όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Στο τέλος ο καγκελάριος διαπίστωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος άλλα λέει και άλλα κάνει, ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί και ότι η Ουκρανία έχει απόλυτο δίκιο. Χτυπούσαμε για καιρό τις γερμανικές πόρτες και τα παράθυρα μέχρι να ακουστούμε», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η σχέση του με τον κ. Σολτς έχει αλλάξει αμοιβαία και ότι θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η θετική τάση.

Πηγή

Δείτε επίσης  Επίθεση στο Καπιτώλιο: Το «σπουδαιότερο κίνημα στην ιστορία» των ΗΠΑ για τον Τραμπ - Δείτε live τα συμπεράσματα της επιτροπής