ΗΠΑ: Σε επιφυλακή οι αρχές για τις δημόσιες εκδηλώσεις στις γιορτές – «Αναφέρετε ό,τι ύποπτο δείτε»

ΗΠΑ: Σε επιφυλακή οι αρχές για τις δημόσιες εκδηλώσεις στις γιορτές – «Αναφέρετε ό,τι ύποπτο δείτε»

Missouri

Οι αρχές σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ δίνουν έμφαση στα προληπτικά μέτρα ασφάλειας που έχουν ληφθεί, καθώς μεγάλα πλήθη ανθρώπων συγκεντρώνονται για εορταστικές εκδηλώσεις, προειδοποιώντας ότι το κοινό θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση και να αναφέρει οτιδήποτε ύποπτο αντιληφθεί, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Το τραγικό περιστατικό στην Γουόκεσα του Ουισκόνσιν το Σαββατοκύριακο, όταν ένας οδηγός έπεσε πάνω σε μία εορταστική παρέλαση με συνέπεια το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, έχει αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σχετικά με τη διοργάνωση άλλων εορταστικών εκδηλώσεων κατά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αναμένεται ότι οι άνθρωποι θα ξεχυθούν στους δρόμους, αφού παρέμειναν στα σπίτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα την προηγούμενη χρονιά.

Προειδοποίηση για ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας

Καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα για το αιματηρό περιστατικό στην Γουόκεσα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό σχετίζονταν με την τρομοκρατία, ο 39χρονος ύποπτος Ντάρελ Μπρουκς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας.

«Ο καθένας σε όλη την Αμερική κατά την περίοδο που διανύουμε, θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης στις παρελάσεις που έχουν προγραμματιστεί», δήλωσε ο Φρεντ Μπάρτον διευθυντής του κέντρου διαχείρισης πληροφοριών για απειλές δημόσιας ασφάλειας Ontic Center for Protective Intelligence. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές επιθυμούν «να διασφαλίσουν ότι έχουν καταρτίσει τα απαραίτητα σχέδια ασφάλειας».

Η αστυνομία σε αρκετές μεγάλες πόλεις σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πόλη Γουόκεσα έχει συνεργαστεί με τους διοργανωτές των εορταστικών εκδηλώσεων «για να διασφαλίσει ότι έχει καταρτιστεί το πιο κατάλληλο -κατά περίπτωση- σχέδιο των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας», δήλωσε ο ίδιος.

Δείτε επίσης  TikToker λέει ότι είναι ταξιδιώτης στο χρόνο, έρχεται από το 2027 και έχει κολλήσει σε ένα παράλληλο σύμπαν

Πηγή