ΗΠΑ: Υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

ipa ypoxorise arithmos aitiseon epidomata anergias

Μειώθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ περισσότερο από το προβλεπόμενο για την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας μια επίμονα στενή αγορά εργασίας.

Τα αρχικά αιτήματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 σε 210.000 την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.

Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα αυξήθηκαν σε 1,35 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαΐου.

Οι αρχικές αξιώσεις παραμένουν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, υποδεικνύοντας μια ισχυρή αγορά εργασίας με λίγες απολύσεις. Τούτου λεχθέντος, η Federal Reserve άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια για να περιορίσει την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση στην οικονομία, η οποία θα μπορούσε να επιβραδύνει τις προσλήψεις ή να οδηγήσει σε απολύσεις αργότερα μέσα στο 2022.

Μετά από μια μεγάλη αύξηση των αιτήσεων την προηγούμενη περίοδο, η πτώση τους μπορεί να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι έχει ήδη επικρατήσει μείωση της ζήτησης εργασίας.

Τα στοιχεία έρχονται πριν από την έκθεση της κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας τον Μάιο, η οποία προβλέπεται να δείξει πτώση του ποσοστού ανεργίας όταν δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Bloomberg

Πηγή

Δείτε επίσης  Γερμανία: Προσωρινή ανακούφιση από την είδηση για επαναλειτουργία του Nord Stream 1