Θετική στον κορονοϊό η πρωθυπουργός της Σουηδίας

Θετική στον κορονοϊό η πρωθυπουργός της Σουηδίας

pagdalena

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, όπως ανέφερε σήμερα, Παρασκευή (14/1) ο εκπρόσωπός της, την ώρα που ένα διογκούμενο κύμα μολύνσεων σαρώνει τη χώρα εξαιτίας της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Ειδικότερα, η 54χρονη Άντερσον είναι μία από τους πολλούς επικεφαλής κομμάτων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό έπειτα από μια συζήτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ενώ αυτόν τον μήνα ανακοινώθηκε πως μολύνθηκαν ο βασιλιάς της Σουηδίας, η βασίλισσα και η πριγκίπισσα διάδοχος.

Η Σουηδία έχει καταγράψει επανειλημμένα αυτόν τον μήνα νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19, καθώς διογκώνεται το τέταρτο κύμα του ιού, αυξάνοντας την πίεση στο σύστημα υγείας και προκαλώντας την εκ νέου επιβολή πολλών περιορισμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«(Η Άντερσον) ακολουθεί τις τρέχουσες συστάσεις και θα εκτελεί τα καθήκοντά της από το σπίτι. Η πρωθυπουργός αισθάνεται καλά, δεδομένης της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η υπηρεσία υγείας περιμένει ότι τα κρούσματα, που αυτή τη στιγμή φθάνουν περίπου τα 25.000 την ημέρα, θα κορυφωθούν αργότερα αυτό το μήνα, οπότε η Σουηδία μπορεί να φθάσει σχεδόν τα 70.000 κρούσματα την ημέρα, σύμφωνα με το μοντέλο της υπηρεσίας.

Πηγή

Δείτε επίσης  Τελικά βρέθηκε... σπίτι στη Σελήνη ;