Ιταλία: Που παρατείνει την υποχρεωτικότητα της μάσκας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Ιταλία: Που παρατείνει την υποχρεωτικότητα της μάσκας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Ταξιδώτες με μάσκα στην Ιταλία

Την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας μέχρι τα τέλη Ιουνίου αποφάσισε η κυβέρνηση Ντράγκι με συνδικάτα της Ιταλίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά συνεχίζει να ισχύει ουσιαστικά το πρωτόκολλο που είχε υπογραφεί πριν ακριβώς από έναν χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την δημόσια διοίκηση, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική και η κυβέρνηση περιορίζεται σε απλή σύσταση προς τους υπαλλήλους.

Τις περασμένες ημέρες, οι ενώσεις ιταλικών πολυκαταστημάτων είχαν ζητήσει την παράταση του σχετικού μέτρου για τους εργαζόμενούς τους λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που συνεχίζει να καταγράφεται.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου στην Ιταλία ισχύει χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους. Εξαίρεση αποτελούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Ιταλία: Βάζει τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο PLF για τους ταξιδιώτες

Από πρώτη Μαΐου στην Ιταλία πρόκειται να καταργηθεί το μέτρο που υποχρέωνε τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, και σε χώρους εργασίας, ενώ όπως γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera και επιβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας Μάσιμο Γκαραβάλια. Από την Πρωτομαγιά καταργείται επίσης η υποχρέωση να συμπληρώνεται η ηλεκτρονική φόρμα PLF από όσους πολίτες φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό – στην Ελλάδα έχει τεθεί σε ισχύ αυτό από τις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ μόνον στους εσωτερικούς χώρους των νοσοκομείων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα σχολεία και στα αθλητικά κέντρα.

Δείτε επίσης  Η τουρκική low cost Pegasus Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς Ρωσία
Υποχρεωτική καραντίνα θα επιβάλει η Ιταλία στους ταξιδιώτες από την ΕΕ

Δείτε επίσης

Πηγή