Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Χαλάρωση περιορισμών για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Χαλάρωση περιορισμών για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

kentriki trapeza rosias xalarosi periorismon metafora xrimaton eksoteriko

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς για τη μεταφορά ξένων κεφαλαίων για ιδιώτες για μια περίοδο έξι μηνών.

Η τράπεζα δήλωσε ότι τα μέτρα, που αυξάνουν το προηγούμενο όριο στα κεφάλαια που μπορούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό, δεν αφορούν τους κατοίκους και τους μη κατοίκους χωρών που έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας.

«Εντός ενός ημερολογιακού μήνα, οι ιδιώτες έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν έως 10.000 δολάρια ΗΠΑ ή αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, από τον λογαριασμό τους σε μια ρωσική τράπεζα στον λογαριασμό τους ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο στο εξωτερικό», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.

Η τράπεζα πρόσθεσε ότι οι μεταφορές στο εξωτερικό από τραπεζικούς λογαριασμούς μη κατοίκων, ιδιωτών ή νομικών οντοτήτων από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις αναστέλλονται για τους επόμενους έξι μήνες.

Το μέτρο θα χαλαρώσει τις πιέσεις για τους Ρώσους που τακτικά αποστέλλουν χρήματα σε συγγενείς τους στο εξωτερικό ή για αυτούς που έφυγαν από τη χώρα χωρίς να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια τους στη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις μεταφορές από ξένες οντότητες και ιδιώτες από αρκετές χώρες σε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Περιόρισε επίσης το ύψος των ποσών που μπορούν να μεταφερθούν στα 5.000 δολάρια τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δείτε επίσης  Προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για sell-off στις αγορές λόγω του πολέμου