Κικίλιας: 100.000 ταξιδιώτες από το Ισραήλ στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Κικίλιας: 100.000 ταξιδιώτες από το Ισραήλ στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Τον ισραηλινό ομόλογό του, Yoel Razvozov, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, υποδέχθηκε την Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επιλέγοντας να τον συναντήσει στην Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, στην εβραϊκή συναγωγή Ετς Χαΐμ, την αρχαιότερη συναγωγή της Αθήνας – γνωστή και ως «Γιαννιώτικη». Εν συνεχεία, οι δύο υπουργοί κατέθεσαν στεφάνι στο παρακείμενο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που καταδιώχθηκαν και βρήκαν φρικτό θάνατο από τους Γερμανούς.

«Έχουμε χρέος να μνημονεύουμε το Ολοκαύτωμα. Έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε. Για τις θηριωδίες που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν» τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

kikilias israil

Από την πλευρά του, ο κ. Razvozov έκανε λόγο για μία ιδιαιτέρως σημαντική επίσκεψη, καθώς είναι ο πρώτος ισραηλινός υπουργός Τουρισμού που επισκέπτεται μία από τις δύο εβραϊκές συναγωγές της Αθήνας κι ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια για τη διαχρονική υποστήριξή του στα αιτήματα της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα μας, εν γένει. Με τη σειρά της, η ηγεσία της ισραηλιτικής κοινότητας εξήρε τις συνεχείς πρωτοβουλίες του έλληνα υπουργού Τουρισμού, ο οποίος – όπως υπογραμμίστηκε – βρίσκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της. 

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η χώρα μας έχει διαμορφώσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και πάταξη του αντισημιτισμού. «Η Ελλάδα δεν ξεχνά ούτε τα 6 εκατομμύρια Εβραίων, οι οποίοι εξολοθρευθήκαν από το ναζιστικό καθεστώς, ούτε τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίους, οι οποίοι επίσης καταδιώχθηκαν και βρήκαν φρικτό θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το μίσος και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Και η ελληνική κοινωνία είναι οπλισμένη με όλα τα αναγκαία εφόδια που δεν θα επιτρέψουν να λησμονήσουμε ποτέ -ούτε να επαναλάβουμε- το βαθύ σκοτάδι της αποτρόπαιης Ιστορίας» ανέφερε.  

kikilias israil

Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες αντανακλώνται και στον τομέα του τουρισμού, με την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος εκατέρωθεν, την προώθηση της κρουαζιέρας και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη περιοχών – ιδίως στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα – που έχουν ιστορική σημασία για τους Ισραηλινούς. 

Δείτε επίσης  Υπεραστικά ΚΤΕΛ: «Αναγκαίο ένα επίδομα για το υψηλό κόστος του πετρελαίου»

Όπως επισημάνθηκε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΤ, μόνο τον μήνα Απρίλιο επισκέφθηκαν την Ελλάδα περισσότεροι από 100.000 ταξιδιώτες από το Ισραήλ, ένας αριθμός που αποδεικνύει στην πράξη τη δυναμική του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα αυτή.

Πηγή