Κόσμος: Το απάτητο βουνό που κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του

Κόσμος: Το απάτητο βουνό που κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του

απάτητο βουνό στον κόσμο με χιόνια

Είναι ένα από τα απάτητα βουνά στον κόσμο, παρόλο που δεν είναι το ψηλότερο. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του, όσοι κι αν προσπάθησαν.

Το Μούτσου Τσις (Muchu-chhish) βρίσκεται στο Πακιστάν και έχει ύψος 7.453 μέτρα, στην οροσειρά Καρακορούμ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν, Ινδίας και Κίνας και έχει μήκος περίπου 500 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα κομμάτι βράχου που δεν είναι καν το υψηλότερο βουνό της οροσειράς, η οποία βρίσκεται στην περιοχή με τους περισσότερους παγετώνες εκτός των πολικών περιοχών.

απάτητο βουνό στον κόσμο ορειβάτης στα χιόνια

Μαγευτικά αλπικά τοπία στα καναδικά Βραχώδη Όρη

Η τελευταία απάτητη κορυφή

Το Μούτσου Τσις είναι το τελευταίο απάτητο βουνό στον κόσμο, αφού όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, δεν κατάφερε κανείς να ανέβει στην κορυφή του.

Κρυμμένο στο Δυτικό Καρακορούμ, το Μούτσου Τσις έχει αποτρέψει όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την κατάκτησή του, με σημαντικότερη την ορειβασία που οργανώθηκε από μια ισπανική αποστολή το 1999, που έφτασε τα 6.650 μέτρα στη νότια κορυφογραμμή.

Στην κορυφή του Έβερεστ Έλληνες ορειβάτες! (Photos, Video)

Οι αποτυχημένες προσπάθειες

Τον Αύγουστο του 2020, μια τριμελής αποστολή από την Τσεχία, συμπεριλαμβανομένου του ορειβάτη Παβελ Κόρινεκ και του πρώην πολιτικού Πάβελ Μπεμ, ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να ανέβει στο Μούτσου Τσις.

απάτητο βουνό στον κόσμο με υπέροχη φύση με έλατα και χιόνια

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οι τρεις ορειβάτες δήλωναν ότι είχαν κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανάβασή τους, προσπερνώντας τον πάγο του Μούτσου Τσις που είχε σταματήσει τους προκατόχους τους. Όπως μια χιονοστιβάδα τούς άλλαξε τα σχέδια και ακολούθησε μια ανάρτηση στο Facebook από τα 6.313 μέτρα, στην οποία περιγράφεται συνοπτικά η δυσκολία της ανάβασης.

Δείτε επίσης  Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Λευκορωσία «ψάχνεται» για να μπει στον πόλεμο, προειδοποιούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Αυτό το βουνό στο Περού μοιάζει με «Ουράνιο τόξο»

“Ήδη τρεις μέρες μηδενικού ύπνου. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος για να σταθείς κατά τη διάρκεια της αναρρίχησης. Περνάμε τη μέρα σήμερα σε μια σκηνή λόγω τρομερού χάους έξω. Θα κατεβούμε αύριο και θα προετοιμαστούμε για μια άλλη προσπάθεια σε λίγες μέρες…”.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ, λόγω ακύρωσης του εγχειρήματος εξαιτίας του άσχημου και επικίνδυνου καιρού στην περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ορειβάτες αψηφούν τον θάνατο και ρισκάρουν τη ζωή τους σε μεγάλο ύψος.

Δείτε το βίντεο με τα απάτητα βουνά στον κόσμο:

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή