Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»: Χωρίς υπέρηχο από αύριο το Καρδιολογικό Τμήμα

Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»: Χωρίς υπέρηχο από αύριο το Καρδιολογικό Τμήμα

nosokomeio elpis

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» Θανάσης Τρίκας καθώς από αύριο η μονάδα του θα λειτουργεί χωρίς υπέρηχο μηχάνημα με αποτέλεσμα καρδιοπαθείς να μην μπορούν να προσέρχονται και τις απαραίτητες εξετάσεις τους. Όπως αναφέρει στο protothema.gr συντονιστής διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος Θανάσης Τρίκας η μονάδα μέχρι και χθες λειτουργούσε με δανεικό μηχάνημα από την Γερμανία που έπρεπε να επιστραφεί :
«Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ζητήσει μια κεφαλή υπερήχου. Αυτό το παρέχει το κράτος και έχει αξία 28.000 ευρώ. Δυστυχώς έχουμε μιλήσει με όλους τους αρμόδιους, τους έχουμε στείλει έγγραφα αυτό το διάστημα και μας κοροϊδεύουν. Πριν ένα μήνα μάλιστα έλαβα μια απάντηση από την υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) που έλεγε να βρούμε χρήματα εξ ιδίων πόρων και να προχωρήσουμε στην αγορά του μηχανήματος μόνο που δεν μας διευκρίνισε που θα τα βρούμε» αναφέρει και προσθέτει :
«Δυστυχώς από αύριο το νοσοκομείο θα είναι χωρίς υπέρηχο. Το θέμα είναι σοβαρό. Εδώ και 1,5 χρόνο το νοσοκομείο λειτουργούσε με δανεικό υπέρηχο. Μέσα από προσωπικές μου σχέσεις ήμασταν τυχεροί και μας δάνεισαν έναν. Για έξι μήνες μας είχε καλύψει ένα νοσοκομείο, για άλλους έξι ένα άλλο νοσοκομείο και το τελευταίο τετράμηνο μας είχαν στείλει δανεικό έναν από Γερμανία αλλά τον ήθελαν πίσω και τον στείλαμε».

Πρόβλημα στις εφημερίες

Σύμφωνα με τον συντονιστή του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Ελπίς» το θέμα είναι σοβαρό καθώς από την συγκεκριμένη μονάδα εξυπηρετούνται και ασθενείς από άλλα νοσοκομεία :

«Το νοσοκομείο κάνει εφημερίες κανονικά θα υπάρξει πρόβλημα. Σήμερα είχαμε πρωινή εφημερία και λειτουργήσαμε χωρίς υπέρηχο. Αν έναν ασθενής πάθει κολπική μαρμαρυγή, διαχωρισμό αορτής, πρόβλημα στην καρδιά, βαλβίδα δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. Έχω μείνει έκπληκτος με αυτό που συμβαίνει».

Δείτε επίσης  Κατανάλωση ρεκόρ το καλοκαίρι στη Μύκονο σε premium ετικέτες κρασιού

Κάθε μήνα στο νοσοκομείου γίνονται πάνω από 100 τέτοιου τύπου εξετάσεις :

«Κάθε μέρα εμείς καλούμαστε να κάνουμε 5 διοισοφάγεια υπέρηχα που σημαίνει τουλάχιστον 100 τον μήνα εκτός από τις εξυπηρετήσεις που κάνουμε και σε άλλα νοσοκομεία διότι ο γιατρός πρέπει να είναι εξειδικευμένος που το κάνει. Λυπάμαι με αυτό που έχει συμβεί νιώθω ντροπή».

Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» των ειδικών στην όρθια διασκέδαση, την αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα στο 50% και τις σχολικές εκδρομές

Ρωσικές δυνάμεις κινούνται αλλά δεν απομακρύνονται από τα σύνορα με την Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

To 40% των ατόμων που δέχονται ηθική παρενόχληση στη δουλειά παθαίνουν κατάθλιψη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή