Οι πιλότοι της Swiss προειδοποιούν με απεργίες τον Οκτώβριο

swiss airlines

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της Swiss, καθώς κατά τις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με την Lufthansa (της οποίας είναι θυγατρική η Swiss) οι εργαζόμενοι απέρριψαν τη βελτιωμένη προσφορά του αερομεταφορέα.

Ειδικότερα, το σωματείο πιλότων της Swiss, Aeropers, ανακοίνωσε ότι εφόσον η αεροπορική δεν έχει ικανοποιήσει επαρκώς τα αιτήματά τους, πρόκειται για διεξάγει την Παρασκευή ψηφοφορία για να αποφασιστεί απεργία. Εάν τα μέλη του σωματείου συμφωνήσουν με τις προτάσεις της διοίκησης, και η διαχείριση της Swiss δεν υποβάλλει εν τω μεταξύ σημαντικά βελτιωμένη προσφορά, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί απεργία από τις 17 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι η προσφορά της παρείχε βελτιώσεις άνω των 60 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (63 εκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με τη σύμβαση που απορρίφθηκε, ανάλογα με την πορεία της εταιρίας, τη στιγμή που το σωματείο έχει ζητήσει πάνω από 200 εκατομμύρια φράγκα. Οι αξιώσεις αυτές θα αύξαναν το κόστος προσωπικού πιλότων από περίπου ένα δισεκατομμύριο φράγκα κατά συνολικά πάνω από 200 εκατομμύρια φράγκα κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου των τεσσάρων ετών.

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

Πηγή

Δείτε επίσης  Ελληνικό Αρκαδίας: Το πολυτελές πέτρινο ξενοδοχείο με άριστη βαθμολογία, spa και εξαιρετική θέα – Από τον Τάσο Δούση