Ο κρυφός παράδεισος της Χαλκιδικής με τη χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά

Agridia Chalkidiki

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές την έκφραση «σαν την Χαλκιδική δεν έχει», ή και να την έχετε πει και εσείς άλλες τόσες, δεν πρόκειται όμως για μια αβάσιμη πεποίθηση. Η Χαλκιδική με τις κινηματογραφικές παραλίες της και όχι μόνο, μας επιβεβαιώνει ξανά και ξανά πως πράγματι σαν και εκείνη δεν έχει! Εμείς εδώ σας βρήκαμε μια παραλία περίπου 36χλμ νότια της Βουρβουρούς, την παραλία Αγρίδια για να επιβεβαιώσετε ιδίοις όμμασι πόσο μαγικός είναι αυτός ο τόπος!

Η παραλία Αγρίδια

Η παραλία Αγρίδια βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας, ανάμεσα στη Συκιά και την Σάρτη Χαλκιδικής. Απέχει 4 χιλιόμετρα από την Σάρτη και μόλις 5 από την Συκιά Χαλκιδικής. Παίρνοντας τον δρόμο για την περιοχή θα βρεθείτε σε μια διασταύρωση, σε ένα πλάτωμα στην κορυφή του βουνού όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία.

Αγριδιά Χαλκιδικής
Αγριδιά Χαλκιδικής

Πρόκειται για μια παραλία από τις πολλές στην Χαλκιδική που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Ένας όμορφος, απομονωμένος και γραφικός ορμίσκος του οποίου την ύπαρξη λίγοι γνωρίζουν και απολαμβάνουν. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής καθώς επίσης και λιγοστοί ελεύθεροι κατασκηνωτές απολαμβάνουν τα όμορφα γαλάζια νερά και το τοπίο που αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση. Δε ξεπερνά τα 100μέτρα ενώ περιτριγυρίζεται από μεγάλους βράχους, οι οποίοι δίνουν την αίσθηση ότι ακολουθείτε έναν διάδρομο προς την ονειρική παραλία.

Δείτε την παραλία μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

Πηγή

Δείτε επίσης  Ryanair – προσφορά: Ταξιδέψτε στο υπέροχο Κατόβιτσε της Πολωνίας με πτήσεις μόλις από €19,99 με επιστροφή