Πενγκ Σουάι: «Είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα» λέει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Global Times

Πενγκ Σουάι: «Είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα» λέει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Global Times

Ελπίδες για την τύχη της τενίστριας Πενγκ Σουάι, που έχει εξαφανιστεί από τις αρχές Νοεμβρίου όταν και κατηγόρησε έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κίνας ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση, δίνει ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times.

«Τις τελευταίες μέρες, παρέμεινε στο σπίτι της ελεύθερα και δεν ήθελε να την ενοχλήσουν. Θα εμφανιστεί δημοσίως και θα συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες σύντομα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Χου Σιτζίν.

Ο Χου πρόσθεσε ότι επιβεβαίωσε μέσω των πηγών του ότι οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος που εργάζεται για τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες φέρεται ότι δείχνουν την Πενγκ στο σπίτι, απεικονίζουν την «τρέχουσα κατάστασή» της.

Η τενίστρια Σουάι Πενγκ

Η Global Times εκδίδεται από την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών.

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την τύχη της διεθνούς φήμης τενίστριας, η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) απείλησε να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα και η Ένωση Αντισφαίρισης Ανδρών (ATP) αξίωσε διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, που κατηγορείται από το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, όσο και η κυβέρνηση της κινεζικής κυβέρνησης δεν σχολίασαν όσα υποστήριξε η Πέν Σουάι.

Πηγή

Δείτε επίσης  Ομολόγησε live στο Facebook ότι «μόλις πυροβόλησα την πρώην μου στο κεφάλι, επόμενη είναι η γυναίκα μου»