Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από την ομίχλη

corfu airport

Προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας προκάλεσε η πυκνή ομίχλη που έχει καλύψει και σήμερα το νησί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πτήση της Sky express από Αθήνα δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ δεν έγινε η πτήση της Aegean από την Αθήνα.

Οι τρεις σημερινές πτήσεις εξωτερικού έχουν προγραμματιστεί για μετά τις 11.00, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να έχει διαλυθεί η ομίχλη και έτσι να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Fraport Greece: Το αεροδρόμιο Κέρκυρας στα πιο περιζήτητα αεροδρόμια της χώρας

Η λειτουργία, η πορεία και η εξέλιξη του αεροδρομίου Κέρκυρας, η βιώσιμη ανάπτυξή του, όσο και η συμβολή του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος βρέθηκαν στο μικροσκόπιο συνάντησης που είχαν τα στελέχη της Fraport Greece με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Επαγγελματικών και Εμπορικών Σωματείων του νομού Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Τα θέματα που κυρίως απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν η αναδιάταξη των εξωτερικών χώρων του αεροδρομίου, ώστε να εξυπηρετούν ακόμη καλύτερα την αυξημένη τουριστική κίνηση και τους επαγγελματίες που εκτελούν μεταφορικό έργο, ο συντονισμός φορέων, δημοτικής αρχής και Fraport Greece για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, όπως και ιδέες για την ψηφιακή μετάβαση υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

«Απαιτούνται επενδύσεις»
Συγκεκριμένα ο κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, μεταξύ άλλων σημείωσε στο χαιρετισμό του: «Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, κατάφερε να φιγουράρει φέτος ανάμεσα στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών στην Ελλάδα. Μία επιτυχία που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, όμως και την ευθύνη να συμμετέχουμε μαζί με τους τοπικούς φορείς στο σχεδιασμό για το μέλλον του τουρισμού στο νησί, με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στο τόπο. Ενώ χαιρετίζουμε την αύξηση των επισκεπτών στην Κέρκυρα, γνωρίζουμε καλά ότι η ανάκαμψη αυτή δοκιμάζει τα όρια των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών. Απαιτούνται επειγόντως περισσότερες επενδύσεις προκειμένου τα υπάρχοντα δίκτυα (όπως δρόμοι, δίκτυο ηλεκτρισμού, νερού και αποχέτευσης, διαχείριση απορριμμάτων) να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς είναι βασικές αρχές της Fraport Greece.»

Δείτε επίσης  Ιδέες για χειμερινή εκδρομή: 7 πανέμορφοι προορισμοί που θα φτάσετε με το αυτοκίνητό σας

«Γόνιμες συνεργασίες»
Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους φορείς την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης την περίοδο 2017-2022, εστιάζοντας στην εξαιρετική πορεία του αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» κατά τη φετινή χρονιά ως αποτέλεσμα τόσο των νέων και αναβαθμισμένων υποδομών όσο και των συνεχών προσπαθειών που γίνονται στον τομέα της προσέλκυσης νέων δρομολογίων και αεροπορικών εταιρειών. Επιπλέον, υπογράμμισε την καθοριστική σημασία που έχει η γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ όλων των τοπικών φορέων στον τομέα του τουρισμού προκειμένου να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ελκυστικότητα της Κέρκυρας, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των διαφόρων προορισμών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συνολική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ως αποτέλεσμα των νέων και ποιοτικών εμπορικών υπηρεσιών που είναι πλέον διαθέσιμες στο επιβατικό κοινό.

«Νέα έργα στη διετία»
Ο κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece, αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του αεροδρομίου σε θέματα ασφάλειας, ποιότητας και ταχύτητας εξυπηρέτησης των επιβατών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη φετινή τουριστική σεζόν, κατά την διάρκεια της οποίας, η επιβατική κίνηση ήταν υψηλή, ενώ ανακοίνωσε τα νέα έργα αναβάθμισης που θα λάβουν χώρα σε βάθος δύο ετών και αφορούν τη συνολική ανακατασκευή του διαδρόμου.

Η συνάντηση, πρωτοβουλία της Fraport Greece, ορίστηκε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» με τους τοπικούς φορείς και τους συνεργάτες της. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία, η πορεία και η εξέλιξη του αεροδρομίου Κέρκυρας, η βιώσιμη ανάπτυξή του, όσο και η συμβολή του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Δείτε επίσης  Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων: Πάνω από 100.000 φεύγουν από Πειραιά αυτό το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Δείτε επίσης

Πηγή