Πόλεμος στην Ουκρανία: Το υπό ρωσική κατοχή φράγμα στη Νόβα Κάκοβκα καταστράφηκε από βομβαρδισμούς

fragma

Το φράγμα στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή της Ουκρανίας, Νόβα Κάκοβκα, καταστράφηκε από βομβαρδισμό των ουκρανικών δυνάμεων, μετέδωσαν την Κυριακή τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον οποίο μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από ένα αμερικανικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα HIMARS και έπληξε τον υδροφράκτη του φράγματος προκαλώντας ζημιές.

Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια «προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ανθρωπιστική καταστροφή» με την υπερχείλιση του φράγματος.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν άμεσα από το Reuters.

Το τεράστιο φράγμα της Νόβα Κάκοβκα, που εμποδίζει το ρεύμα του ποταμού Δνείπερου στη Χερσώνα, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν, έχει προσλάβει στρατηγική σημασία τις τελευταίες εβδομάδες.

Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία, έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει η μια την άλλη από τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζουν την υπερχείλιση του φράγματος χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και αποσκοπώντας να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή γύρω από την πόλη της Χερσώνας.

Πηγή

Δείτε επίσης  Αϊτή: Ένοπλοι απήγαγαν 38 ανθρώπους που ταξίδευαν - Τι ζητάει ο αρχηγός των απαγωγέων σε βίντεο που ανέβασε