Ρόμπερτ Χάμπεκ: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας θα χρεώσει το δημόσιο με 400.000 ευρώ για προσωπικό φωτογράφο

Η Γερμανία μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να υποστήριζε την πολιτική της λιτότητας και τώρα να είναι αντιμέτωπη με την ενεργειακή κρίση, σε βαθμό που να σκέφτεται τα capital controls, όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα προσλάβει για 400.000 ευρώ προσωπικό φωτογράφο.

Σύμφωνα με την bild.de, ο 53χρονος που είναι και αντικαγκελάριος για λογαριασμό των Πράσινων στην κυβέρνηση Σολτς, δίνει τόσο μεγάλη έμφαση στην εμφάνισή του που αποφάσισε να κλείσει συμφωνία με έναν φωτογράφο που αναλαμβάνει διασημότητες.

Έτσι, το υπουργείο του θέλει να έχει στη διάθεση του έναν φωτογράφο, ο οποίος θα λάβει το ποσό των 400.000 ευρώ για τις φωτογραφήσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου. Ο προσωπικός του φωτογράφος θα συνοδεύει τον Χάμπεκ «τόσο σε ταξίδια στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό όπως επίσης και σε συναντήσεις του στο Βερολίνο».

Ρόμπερτ Χάμπεκ

Σημειώνεται, ότι μία ανάλογη σύμβαση για προσωπικό φωτογράφο υπήρξε στο υπουργείο του και παλαιότερα , από το 2015 έως το 2018. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Τύπου της Καγκελαρίας αναφέρει τέσσερις μόνιμους φωτογράφους τους οποίους και επιστρατεύει όπου απαιτείται.

Μάλιστα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, για 4 χρόνια, η φωτογράφηση όλων όσοι πλαισιώνουν το υπουργείο, κοστίζει 390.000 ευρώ – «συνήθως το ποσό αυτό δεν εξαντλείται. Το υπουργείο Υγείας σπανίως χρησιμοποιεί φωτογράφους. Αντιθέτως, στο υπουργείο Άμυνας, αυτός που έχει τα ηνία, χρησιμοποιεί πολύ τον προσωπικό του φωτογράφο ποζάροντας δίπλα σε Γερμανούς στρατιώτες.

Πηγή

Δείτε επίσης  Αμφισβητείται η «δημοκρατική νομιμοποίηση» των προεδρικών εκλογών στη Νικαράγουα