Σαμ Μέντες: «Τα ουδέτερα ως προς το φύλο βραβεία Όσκαρ είναι “αναπόφευκτα”»

Ο Άγγλος σκηνοθέτης κινηματογράφου και θεάτρου Σαμ Μέντες συζήτησε για το θέμα των ουδέτερων ως προς το φύλο κινηματογραφικών βραβείων τονίζοντας ότι πιστεύει πως είναι «αναπόφευκτο» τα Όσκαρ να οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια νέας συνέντευξής του στο BBC, ο 57χρονος σκηνοθέτης της ταινίας «Empire of Light» ρωτήθηκε για το αίτημα της ηθοποιού Έμμα Κόριν να μην υπάρχουν κατηγορίες βραβείων με βάση το φύλο. «Συμφωνώ με αυτό, ναι, και νομίζω ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο στο τέλος» είπε o Άγγλος σκηνοθέτης. «Νομίζω ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό.
36555

Η αλήθεια είναι ότι τα βραβεία είναι τηλεοπτικό σόου. Ξέρετε, τα βραβεία υπάρχουν για την προώθηση ταινιών», πρόσθεσε. «Αν μία ταινία κερδίσει ένα βραβείο, είναι πιο πιθανό να πάω να τη δω», ανέφερε ο Σαμ Μέντες διευκρινίζοντας ότι οι βραβεύσεις δεν αφορούν την τέχνη, αλλά συνδέονται με την πώληση ταινιών.

Ο Σαμ Μέντες κέρδισε Όσκαρ για τη σκηνοθεσία της ταινίας «American Beauty» το 1999. Ήταν, επίσης, υποψήφιος σε διάφορες κατηγορίες για Όσκαρ για την πολεμική ταινία του 2019 «1917».

Πηγή

Δείτε επίσης  Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών - Ανατροπή λόγω Gazprom