Συναντήσεις του Διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου Vodafone με υπουργούς

Συναντήσεις του Διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου Vodafone με υπουργούς

Με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Στις συναντήσεις ήταν παρών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Ο Joakim Reiter τόνισε ότι ο Όμιλος Vodafone αναγνωρίζει τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα και την αποφασιστικότητα με την οποία η χώρα κινείται προς  την καινοτομία και την ψηφιοποίηση και επισήμανε τη σταθερή δέσμευση του Ομίλου για την υποστήριξη της πορείας της χώρας προς μια  ψηφιακή κοινωνία ίσων ευκαιριών και προόδου, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Υπενθύμισε, επίσης, πως η Vodafone Ελλάδας έχει επενδύσει περισσότερο από €1,5 δισ. κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ για την επόμενη πενταετία σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των €600 εκατ. στην ανάπτυξη υπηρεσιών και δικτύων νέας γενιάς σε όλη την Ελλάδα

Σημειώνεται ότι σήμερα o όμιλος Vodafone προσφέρει εμπορικές υπηρεσίες 5G σε 10 αγορές και υπηρεσίες 5G σε 240 πόλεις παγκοσμίως, ενώ το ποσοστό πληθυσμιακής κάλυψης 5G της εταιρίας στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει το 40% μέχρι την 31η Μαρτίου 2022. Επιπρόσθετα, η Vodafone Ελλάδας ξεκίνησε την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή με στόχο την κατασκευή 150.000 νέων γραμμών Fiber to the Home (FTTH) την επόμενη τριετία, επεκτείνοντας το Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν υποδομές οπτικών ινών. Έτσι, στο τέλος του επενδυτικού προγράμματος, η Vodafone θα διαθέτει πάνω από 650.000 γραμμές νέας γενιάς.

Δείτε επίσης  Πρόστιμό ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην εταιρεία Clearview AI

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη στρατηγική της χώρας για περαιτέρω επιτάχυνση της ψηφιακής της μετάβασης και τους τρόπους που η Vodafone δύναται να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας όπως η ψηφιοποίηση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η εκπαίδευση, η υγεία, η ψηφιακή μετάβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η συνδεσιμότητα απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Επιπλέον, ο Joakim Reiter χαιρέτησε την έγκαιρη υποβολή και τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου Ελλάδα 2.0 για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ στην κατεύθυνση της ψηφιακής μετάβασης της χώρας.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο επίκεντρο τέθηκε η σημασία της συνδεσιμότητας και της ψηφιοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και κρίσεων που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και την βιοποικιλότητα. Ο Joakim Reiter υπογράμμισε την κρισιμότητα των υποδομών και εφαρμογών που εξασφαλίζουν αδιάλειπτη και ασφαλή επικοινωνία σε πληγέντες, αρμόδιες διασωστικές αρχές και σύστημα υγείας, παρουσιάζοντας σχετικές προηγμένες λύσεις που παρείχε ο Όμιλος Vodafone σε διάφορες χώρες, ανταποκρινόμενος άμεσα ως αρωγός του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Στάθηκε δε στο παράδειγμα της Κρήτης, όπου η Vodafone συνεργάστηκε με το Σεισμολογικό Δίκτυο Κρήτης για την πλήρη μετάβασή του σε ένα γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο δικτυακό περιβάλλον σεισμικής τηλεμετρίας για την έγκαιρη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας βασισμένο στην τεχνολογία Internet of Things. Επιπλέον, έκανε λόγο για την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone να εγκαταστήσει Instant Network παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση WiFi σε περισσότερους από 300 κατοίκους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν προσωρινά σε οικίσκους, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης  NASA: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του ARTEMIS 1 λόγω του τυφώνα Ian - Άγνωστη η νέα ημερομηνία

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε σχετικά: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένας από τους τομείς στους οποίους φαίνεται από νωρίς η μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή. Χαιρετίζουμε τις επενδύσεις της Vodafone και όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από μεγάλα έργα που θα αλλάξουν, την επόμενη ημέρα, τον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας.»

Joakim Reiter

Ο Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter, προσέθεσε: «Είμαι ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχα σήμερα με τους Έλληνες Υπουργούς και θέλω να τους συγχαρώ για τις εξαιρετικά ενθαρρυντικές πρωτοβουλίες τους τα τελευταία δύο χρόνια αναφορικά με την ψηφιοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την ηγεσία που επιδεικνύουν για την αξιοποίηση των ευκαιριών χρηματοδότησης που έχουν στη διάθεσή τους μέσω των Ταμείων Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης της ΕΕ. Στη Vodafone σκοπός μας είναι να χτίσουμε μια βιώσιμη, ψηφιακή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, γι’ αυτό βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με την ελληνική κυβέρνηση την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών και τα διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να υποστηρίξουν και να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών και κυβερνήσεων, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες καινοτομίας και μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών.»

Πηγή