ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα σε σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού

1911756

Για «αμήχανη από τις συνεχείς αποτυχίες της και τα σκάνδαλα» κυβέρνηση, που «επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα στις δημαγωγικές σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού» κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν αναλάβει τα ζητήματα Άμυνας, Θ. Δρίτσας, Γ. Τσίπρας, Π. Ρήγας, Γ. Μπαλάφας.

Όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει ενιαίο σχέδιο στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου «αποσπασματικών διατάξεων, που μέχρι στιγμής στη δημόσια διαβούλευση έχει προκαλέσει γενικευμένη ανησυχία». Εκφράζουν δε την ελπίδα το κείμενο να είναι δραστικά διαφοροποιημένο – τουλάχιστον ως προς τις επίδικες διατάξεις του – όταν κατατεθεί στη Βουλή.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η κυβέρνηση, «αντί να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του “προβλέψιμου συμμάχου” δεν λύνει προβλήματα και δεν ωφελεί τη χώρα, ανακαλύπτει ξαφνικά με “λαγό” τον αναρμόδιο υφυπουργό Παιδείας, κ. Άγγελο Συρίγο, ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα να προμηθευτεί η Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper. Τι κι αν μέχρι χθες το “πάγωμα” αυτής της προμήθειας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία διαφημιζόταν ως μία τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αντί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, να αποκλείσει και να προστατέψει τα ευαίσθητα θέματα της αρμοδιότητάς του από τις προεκλογικές σκοπιμότητες, σε προχθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον “Real Fm 97,8”, μεταξύ άλλων, έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Κάποιοι δεν έκαναν τίποτα επί τέσσερα χρόνια και τώρα μας κουνάν το δάκτυλο”, είπε».

Τέλος, σχολιάζουν ότι «σε αυτό το κλίμα σκοπιμότητας συντελέστηκε και το “θαύμα εξαφάνισης” του Αλέξη Τσίπρα από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ, για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο λιμάνι του Πειραιά».

Δείτε επίσης  Η νοτιοανατολική Μεσόγειος βαδίζει ολοταχώς προς υψηλότερες θερμοκρασίες

Κατόπιν αυτών οι κύριοι Δρίτσας, Τσίπρας, Ρήγας και Μπαλάφας δηλώνουν ότι «αν η κυβέρνηση θέλει μία έντιμη συζήτηση στη Βουλή για την Άμυνα, εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι». «Άλλωστε, εκκρεμεί και πρέπει να δοθεί από τον πρωθυπουργό στη Βουλή σαφής απάντηση στο σοβαρότατο ερώτημα, για το εάν “νομίμως” ή όχι και για ποιο λόγο η ΕΥΠ ως παράλληλο κράτος παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και άλλων κορυφαίων επιτελικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ωστόσο, σημειώνουν πως αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας «επιμείνουν στη γνωστή αλλά πλέον γελοία προπαγάνδα ότι… “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”, εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με πραγματικά επιχειρήματα, με πραγματικά στοιχεία και με πραγματικούς αριθμούς». Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι μπορούν να μιλήσουν «χωρίς εξωραϊσμούς, για τα βήματα που κάναμε και παραδώσαμε έτοιμο το πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των F-16 σε Viper ή την προετοιμασία για τις φρεγάτες, καθώς και για πολλά άλλα βήματα κρίσιμης σημασίας για την Άμυνα της χώρας». Τονίζουν, επίσης, ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα F-16 Viper είναι σήμερα τα πλέον περιζήτητα παγκοσμίως, πολεμικά αεροσκάφη» και πως «όταν εμείς δρομολογήσαμε το πρόγραμμα, δεν ήταν διόλου έτσι τα πράγματα. Αυτό σημαίνει σεβασμός στις ανάγκες, εξοικονόμηση πόρων και διορατικότητα. Δηλαδή, έργο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αναμένουμε και ελπίζουμε να επικρατήσει η γενναιότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύνη. Καμία δημαγωγική σκοπιμότητα δεν θα γίνει ανεκτή από μας για κανένα ζήτημα και ιδιαίτερα για τα θέματα της Άμυνας» τονίζουν τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή