Το κόλπο που αλλάζει όσα ξέραμε για τα lip balms

kiss fili xeilia st

Η «win win» ενυδάτωση.

Όσον αφορά τη ρουτίνα ομορφιάς μας, υπάρχουν πολλές συμβουλές και tips ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα προϊόντα μας.

Γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη ρετινόλη χωρίς αντιηλιακή προστασία, πως να κάνουμε σωστά ένα scrub που δεν θα τραυματίσει την επιδερμίδα μας, κ.ά.

Αλλά το lip balm; Είναι πάντα μια απλή, τυπική διαδικασία που έρχεται ως δεύτερη φύση. Βγάζεις το lip balm από την τσέπη σου και απλώνεις στα χείλη. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια μικρή αλλαγή που μπορείς να κάνεις στην εφαρμογή του: Βρεγμένα χείλη.

Όπως συνιστάται να εφαρμόζουμε συγκεκριμένους ορούς όπως το υαλουρονικό οξύ σε βρεγμένο δέρμα για να εξασφαλίσουμε καλύτερη απορρόφηση, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το προϊόν για τα χείλη μας. Λογικό, σωστά;

Γιατί πρέπει να βάζουμε lip balm σε βρεγμένα χείλη;

Καθώς πολλές συνθέσεις προϊόντων για τα χείλη επικεντρώνονται στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης, είναι πιθανό η λίστα συστατικών τους να περιλαμβάνει γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και  βούτυρο καριτέ – τα οποία στοιχεία λειτουργούν σαν σφουγγάρι προσελκύοντας νερό στην επιφάνεια του δέρματός μας.

Για τους ίδιους λόγους οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα όταν βγαίνουμε από το ντους, έτσι και το lip balm με τον ίδιο τρόπο θα κλειδώσει καλύτερα την υγρασία εάν έχει εφαρμοστεί σε μια υγρή βάση.

Το σάλιο δεν τα στεγνώνει;

Τεχνικά ναι. Το σάλιο περιέχει ένζυμα που στην πραγματικότητα θα οδηγήσουν σε επιπλέον ξηρότητα. Οπότε την επόμενη φορά πιες ένα ποτήρι νερό πριν απλώσεις lip balm στα χείλη σου. Win win ενυδάτωση.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε επίσης  Πολιτικοί, γιατροί και δικηγόροι τα πιο «άπιστα» επαγγέλματα στην Ελλάδα

Πώς να φτιάξεις τις τέλειες και τραγανές ψητές πατάτες

10 συμβουλές για να ακολουθήσεις τη slow living διακόσμηση

Πηγή