Τριήμερη απεργία των πιλότων της Eurowings λόγω διαφωνίας σχετικά με τον φόρτο εργασίας

euwinfg

Οι πιλότοι του εκπτωτικού αερομεταφορέα της Deutsche Lufthansa AG (Eurowings) θα απεργήσουν για 72 ώρες από τα μεσάνυχτα CET της Δευτέρας, αφού το συνδικάτο Vereinigung Cockpit της Γερμανίας χαρακτήρισε την τελευταία προσφορά της Eurowings “εντελώς ανεπαρκή”.

Η τρέχουσα διαμάχη επικεντρώνεται “αποκλειστικά” στη μείωση του φόρτου εργασίας των πιλότων και όχι στις αμοιβές του προσωπικού πιλοτηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο αργά την Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι “δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον φόρτο εργασίας στην αεροπορική τους εταιρεία μέσω απεργίας και να ασκήσουν πίεση”, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου Ματίας Μπέιερ.

Η επίσχεση εργασίας θα είναι η δεύτερη απεργία αυτό το μήνα από τους πιλότους της Eurowings. Στις 6 Οκτωβρίου η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει περίπου 250 πτήσεις, δηλαδή τις μισές από το σύνολο των καθημερινών πτήσεων που πραγματοποιεί προς προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Η Eurowings δήλωσε ότι η προγραμματισμένη απεργία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του αερομεταφορέα. Η επίσχεση εργασίας “θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Eurowings Γερμανίας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Kai Duve, διευθυντής της Eurowings, υπεύθυνος για τα οικονομικά και το προσωπικό. Το συνδικάτο “αναγκάζει αναπόφευκτα την Eurowings σε μείωση των πτητικών δραστηριοτήτων της στη Γερμανία και θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας – όχι μόνο στο πιλοτήριο”, πρόσθεσε.

Η μητρική εταιρεία της Eurowings, η Lufthansa, παλεύει με μια σειρά απεργιών και μια χαοτική καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο. Τον περασμένο μήνα κατέληξε τελικά σε συμφωνία με τους πιλότους της για την αύξηση των αμοιβών του πληρώματος του πιλοτηρίου, αποτρέποντας περαιτέρω απεργίες για περίπου ένα χρόνο. Η συμφωνία δεν ισχύει για τη Eurowings.

Δείτε επίσης  ΗΠΑ προς Τουρκία: Δώστε στην Ουκρανία τους S-400 και παίρνετε F-35 – Τι υποστηρίζει αμερικανική εφημερίδα

Πηγή