Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Αυστρία: Πρόστιμο πάνω από 7.000 ευρώ και φυλάκιση για όσους πουν «όχι»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Αυστρία: Πρόστιμο πάνω από 7.000 ευρώ και φυλάκιση για όσους πουν «όχι»

Αυστηρά μέτρα κατά όσων επιμένουν να λένε «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ετοιμάζεται να λάβει η Αυστρία. Σύμφωνα με προσχέδιο το οποίο διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης τα άτομα που επανειλημμένα αρνούνται ή αποφεύγουν και παράλληλα σνομπάρουν το κάλεσμα εμβολιασμού ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα πάνω από 7.000 ή και αρκετές εβδομάδες φυλάκιση.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com επικαλούμενο την αυστριακή εφημερίδα Die Presse εάν το προσχέδιο του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να γίνει νόμος ψηφιστεί θα τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο και θα αφορά τους πολίτες της Αυστρίας όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της.

Το εν λόγω προσχέδιο του σχετικού νομοσχεδίου επισημαίνει πως όποιος αρνηθεί να παρευρεθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού εμβολιασμού θα λάβει επίσημη κλήση από τις τοπικές αρχές. Εάν δεν εμφανιστεί τότε θα κληθεί άλλη μια φορά μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Εμβόλιο κορονοϊού της Moderna

Σε περίπτωση που αγνοηθεί και το δεύτερο επίσημο αίτημα, το εν λόγω θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 3.600 ευρώ (ή φυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων). Το πρόστιμο θα αυξηθεί σε 7.200 ευρώ για όσους είχαν ήδη επιβληθεί δύο φορές πρόστιμο για παραβίαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία: Ποιοι εξαιρούνται από τα πρόστιμα

Να εξαιρεθούν από τις κυρώσεις αυτές που φέρεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση επιτρέπεται μόνο σε όσους δεν μπορούν να κάνουν εμβόλιο λόγω «κινδύνου για τη ζωή ή την υγεία», καθώς και για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Το νομοσχέδιο αναφέρει επίσης ότι και οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί θα είναι υποχρεωτικοί. Το Αυστριακό υπουργείο Υγείας είναι επιφορτισμένο με τη ρύθμιση των διαστημάτων μεταξύ των εμβολιασμών και των πιθανών συνδυασμών εμβολίων, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Δείτε επίσης  Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τη διάσωση δύο μηνών βρέφους – Η στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει επίσης ποιος θεωρείται «εμβολιασμένος» και εάν τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 θα πρέπει επίσης να υπολογίζονται ως «εμβολιασμένα». Παρόλα αυτά, κανείς δεν θα οδηγούνταν με το ζόρι σε ένα κέντρο εμβολιασμού ή δεν θα αναγκαζόταν να κάνει εμβολιασμό παρά τη θέλησή του, επισημαίνει η Die Presse.

Πηγή