Χαμός στον Καναδά: Μαζικές αντιδράσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

Χαμός στον Καναδά: Μαζικές αντιδράσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

merlin 201054180 f47a2b13 ac00 478c aee6 3f233e8eb674 superJumbo

Πανικός επικρατεί στον Καναδά, καθώς οι δυναμικές αντιδράσεις κατά της απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό συνεχίζονται, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, φυγαδεύτηκε σε μυστική τοποθεσία, καθώς εκφράζονται φόβοι για την ασφάλειά του, με τους διαδηλωτές να φτάνουν μέχρι το γραφείο του.

Το κίνημα «κονβόι της Ελευθερίας», που έστειλε σε μυστικό καταφύγιο τον Τριντό και την οικογένειά του, πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα.

Αναστατωμένοι με το νέο μέτρο που απαιτούσε από τους ανεμβολίαστους Καναδούς φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα των δύο χωρών να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στην πατρίδα τους, μία ομάδα φορτηγατζήδων και συντηρητικών ομάδων άρχισε να οργανώνει την κίνηση που ξεκίνησε στον δυτικό Καναδά.

Στην πορεία, όμως, απέκτησε πολλούς υποστηρικτές, που ήδη αντιτίθενται στον Τριντό και την πολιτική του καθώς έχουν απογοητευτεί με τα μέτρα της πανδημίας.O Tριντό, αναφερόμενους σε όσους αντιδρούν στην απόφασή του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τους αποκάλεσε «μικρή περιθωρειακή μειοψηφία» γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.

Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οττάβα κοντά στο Λόφο του Κοινοβουλίου με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της καναδικής κυβέρνησης, περίπου το 90% των διασυνοριακών φορτηγών του Καναδά και το 77% του πληθυσμού έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ο ηγέτης των Συντηρητικών, Έριν Ο’ Τουλ, αντιτίθεται στη κυβερνητική απόφαση επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών.

Δείτε επίσης  Οι 10 πόλεις που «σαρώνουν» στο Instagram- Είναι οι πιο φωτογραφημένες του κόσμου!

Πηγή